centrum deventer

Mijn 10 favoriete hotspots van Deventer

Met een rijke historie, authentieke panden en knusse straatjes is de stad Deventer inmiddels 1.250 jaar oud. In deze gezellige stad Deventer woon ik en hierbij deel ik graag mijn 10 favoriete hotspots.

in Blog - 75x gelezen

10 Hotspots in Deventer

De Noorman

Buiten de deur ontbijten of lunchen kan heerlijk gedaan worden bij De Noorman, een Scandinavische tent, in de Kleine Overstraat. Door het interieur voelt het alsof je in Scandinavië bent. Je kan hier kiezen rogge-mout, geroosterd witbood en knäckebröd die ze zelfbakken. Daarnaast hebben ze verschillende soorten vis, vega en vlees als beleg. Geen fan van brood? Er zijn ook smoothies, wafels, yoghurts, granola's, taarten en nog meer te krijgen.

Brood van Joop

Net als De Noorman voelt ook Brood van Joop Scandinavisch aan. Je kunt hier goed zitten voor een vers gezet kopje koffie of een lekkere lunch, zoals diverse belegde broodjes. Deze kun zowel binnen als op het terras drinken of eten.

Mocht je hier naar toe gaan, dan raad ik je aan om een draaistok (stokbrood) uit te proberen.

Fooddock

Ook Deventer heeft een foodhal: Fooddock! In een industriële silo vind je deze foodhal, geheel in industriële stijl. Je hebt hier een ruime keuze aan keukens. Zo kan er biologisch en duurzaam gegeten worden, maar ook sushi, tapas, Chinees, Turks en vegatarisch! Geen honger? Het binnen komen en rondlopen om vervolgens een drankje te drinken is al leuk!

Trattoria Ciao

Het wordt hier in Deventer ook wel Ciao genoemd. Dit Italiaan restaurant is echt mijn favoriet. Het ziet er exclusief uit, maar belangrijker is de sfeer. Het is er heel gezellig en oogt knus. Je hebt een ruime keuze in pizza's en ze zijn echt verrukkelijk! Je kan hier ook voor een lekkere pasta gaan met een lekker wijntje er bij. Perfect om een dagje Deventer af te sluiten.

El Popo

Als je Mexico wilt ervaren op z'n best in Deventer dan is El Popo het restaurant waar je naar toe moet gaan. Dit Mexicaans restaurant geeft je van de muziek en interieur tot en met het eten jou deze ervaring.

DAVO Bieren

Wil je toch nog even doorgaan, dan kun je binnen naast de ketels of, met mooi weer, in de grote tuin zitten. Een hele ontspannen sfeer en vooral in de weekenden is het er gezellig druk. Deze Deventerse bier brouwerij maakt haar eigen speciaal bieren van streekproducten die je daar kan proeven van de tap. Of je nu van een blond of donker biertje houdt. Er zit voor iedereen wel eentje tussen. En anders is er ook nog wijn te krijgen.

Vooral genieten van een zelfgebrouwen speciaal biertje met eventueel een hamburger of een van de andere snacks/bites die zij hebben.

De Heks

Een speciaal bierencafé aan de Brink in Deventer. Ze hebben hier 25 soorten speciaal bieren van de tap en 100+ van de fles. In dit bierencafé is het er altijd gezellig en een leuke sfeer.

De Bisschop

Doorgaan tot de late uurtjes in Deventer, dan is De Bisschop een gezellig leuke plek om naar toe te gaan. Kom er niet al te laat, want zo groot is het niet en zit, zeker op zaterdagen, snel vol.

Tot slot

Dit waren mijn favoriete hotspots in Deventer. Weet jij nog een leuke hotspot die ik moet gaan bezoeken of ben jij wel eens bij een van mijn favorieten geweest, laat het dan weten in de reacties welke het was en hoe je het vond!

Kevin Vermeulen
Kevin Vermeulen
Hoi, ik ben Kevin, reisblogger en oprichter van Kvntravel.

Na veel verschillende trips te hebben gemaakt, heb ik mijn eerste echte backpack trip in Canada pas gemaakt in 2017. In die tijd ben ik besmet geraakt... lees verder

Facebook Instagram

Na veel verschillende trips te hebben gemaakt, heb ik mijn eerste echte backpack trip in Canada pas gemaakt in 2017. In die tijd ben ik besmet geraakt... lees verder

Facebook Instagram

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hieronder
Laura | I scream beauty
Leuk, ik kwam veel in Deventer! El Popo is erg goed inderdaad!
Reageren
Kevin Vermeulen
Je kan hier echt lekker eten hé!
Reageren
Felice Veenman
Ik ken Deventer wel, al is het voor mij een beetje uit de richting. Die Fooddock lijkt me lijkt me leuk zeg!
Reageren
Kevin Vermeulen
Mocht je een keer naar Deventer gaan, dan is Fooddock inderdaad een aanrader :)
Reageren
Angela
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in het centrum van Deventer ben geweest. Wellicht een stimulans om eens een keer te gaan.
Reageren
Kevin Vermeulen
Als je een keer bent geweest, dan ben ik benieuwd naar je ervaring!
Reageren
Lodi
Zo leuk om te lezen, ik ben hier dus gewoon nog nooit geweest en weet alleen dat er altijd een boekenmarkt is. Goed om toch eens heen te gaan.
Reageren
Kevin Vermeulen
De grootste boekenmarkt van Europa is hier inderdaad te vinden, maar het heeft nog meer.. Gewoon een lekker dagje uit van maken.
Reageren
Marlies
Ik ken Deventer niet, ik ben er wel eens geweest volgens mij, maar zou echt niets meer weten. Vast leuk om weer eens te doen.
Reageren
Blog & Beauty
Ik kom nooit in Deventer, maar de hotspots die je noemt lijken me leuk. Vooral de Fooddock en Trattoria Ciao.
Reageren
Kevin Vermeulen
Voor het geval dat je er een keer komt, dan kun je bij een van deze twee heerlijk eten!
Reageren
Lindsey Beljaars
Wat leuk!! Ik ben nog nooit in Deventer geweest maar mocht het zover zijn dan hoop ik je artikel nog te herinneren!
Reageren
Kevin Vermeulen
Leuk!! Sla 'm op in je favorieten zou ik zeggen! : )
Reageren
Melissa
Nooit in deventer geweest maar een goed biertent is altijd goed
Reageren
Kevin Vermeulen
Klopt! Gelukkig hebben ze overal in de wereld gezellige en leuke biercafé's!
Reageren
Custòdia Chineva
Nog nooit in de stad zelf geweest wel op station maar het inderdaad een leuk stad xxx
Reageren
Kevin Vermeulen
Het station ziet er al authentiek uit. Mocht je er weer eens zijn, probeer een uurtje door de stad te lopen. Het is echt mooi!
Reageren
Bouchra
Deventer ziet er fantastisch uit. Ik ben er wel een keer geweest maar te kort. Leuk voor een weekendje weg.
Reageren
Kevin Vermeulen
Helemaal met je eens dat het fantastisch is!
Reageren
Suzanne
Leuk! Ik ben nog nooit in Deventer geweest
Reageren
Chicamoms
Ik vond Deventer een leuke stad!
Reageren
Linda
Ik ben hier nog niet eerder geweest, maar het centrum ziet er gezellig uit! Het Italiaanse restaurant klinkt ook erg goed :)
Reageren
Kevin Vermeulen
Hoi Linda, het centrum ziet er niet alleen gezellig uit, maar is het ook. En het Italiaanse restaurant kan ik zeer aanbevelen! Altijd een goede kwaliteit!
Reageren

Leave a reply