vuurtoren op texel

Weekend weg naar Texel

Nog nooit ben ik op een van de Waddeneilanden geweest en daar is afgelopen weekend verandering in gekomen. Er stond een weekendje naar Texel gepland om met het gezin de verjaardag(60) van mijn vader te vieren, gefeliciteerd pap!

in Blog - 39x gelezen

Naar Texel

Vrijdagochtend ben ik, samen met mijn broertje, vertrokken richting het noorden. De rest van het gezin reden met een andere auto. Vanaf mijn stad Deventer is het volgens Google Maps slechts 3 uur rijden inclusief de boot overtocht.

Helaas is niets minder waar, want in Den Helder bleek dat wij niet de enige waren die aan een weekend of dag Texel hadden gedacht. Na een uur file, zonder airco, kwamen we dichterbij de veerpond. Gelukkig konden we vrij makkelijk doorrijden en hoefden we niet lang te wachten, doordat we van te voren de tickets online hadden gekocht (tip, tip, tip!).

Overnachten op Landal Sluftervallei

Met een korte overtocht naar het eiland Texel kon de reis richting het noordelijke gedeelte. We hadden een huis gehuurd op Landal Sluftervallei. Het is een mooi park met zeer mooie woningen. Ook de faciliteiten die zij hebben zijn goed.

Het park ligt op een perfecte loop afstand van het strand. Na 10 minuten lopen in duinen kom je op het strand terecht. Het waaide er wel hard, dus lekker op het strand zitten zat er niet in.

Zeehonden tour Den Burg

Den Burg is het grootste stadje van het eiland waar veel toeristen te vinden zijn. En zo ook wij. In de haven zijn verschillende tours te boeken, zoals zeehonden bekijken, sportvissen en garnalen vangen. Wij kozen er voor om zeehonden te gaan bekijken. Met een bootje dat geschikt is voor ongeveer 12 personen varen we de haven uit.

De boottocht was heerlijk en dat kwam denk ik vooral door het perfecte weer. Rond de 25 graden en met een heerlijk windje er bij. Je kan wel nat worden op de boot en dat hadden sommige ervaren. Maar met dit weer was het geen straf.

De zeehonden komen in de Waddenzee het meest voor. Tijdens laagwater liggen zij op de zandplaten te rusten en zonnen.

Zie hieronder de zeehonden die ik heb gezien.Zeehonden in de Waddenzee

Solexen op Texel

Om het eiland op een leuke ontspannen manier te verkennen hebben we een aantal Solexs gehuurd. Een Solex is een soort fiets met hulpmotor.

Kevin Vermeulen
Kevin Vermeulen
Hoi, ik ben Kevin, reisblogger en oprichter van Kvntravel.

Na veel verschillende trips te hebben gemaakt, heb ik mijn eerste echte backpack trip in Canada pas gemaakt in 2017. In die tijd ben ik besmet geraakt... lees verder

Facebook Instagram

Na veel verschillende trips te hebben gemaakt, heb ik mijn eerste echte backpack trip in Canada pas gemaakt in 2017. In die tijd ben ik besmet geraakt... lees verder

Facebook Instagram

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hieronder
Luc van de Wiel
Haaa, Texel, mooi... leuk artikel!
Reageren
Kevin Vermeulen
Dankjewel Luc! Het is echt inderdaad een mooi eiland!
Reageren

Leave a reply