Actuele reisinformatie met Reisapp van de Rijksoverheid

De app van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft de meeste actuale praktische reisinformatie voor bagage, noodgevallen, valuta omrekenen, Corona, veiligheidrisico's, verkeer en de ambassade gegevens.

Als er een wijziging is van het reisadvies voor jouw bestemming (geldt alleen voor jouw favorieten), dan ontvang je direct een melding vooraf en tijdens jouw reis.

Dat maakt deze Reisapp enorm handig om actuele reisadviezen te vinden. Je kan jouw bestemming ook downloaden, zodat je ook zonder internet de reisinformatie kan vinden. Voor het bijwerken naar de laatste informatie heb je wel eventjes internet nodig.

Bagage

Je vind makkelijk wat je wel en niet mag meenemen in je (hand)bagage. geld, geneesmiddelen, dieren, planten, voedingswaren (eten, drank), drugs en tabak.

Zo mag je geen drone meenemen naar Marrokko. Als je dit wel doet, dan moet je 'm bij aankomst inleveren en zie je 'm niet meer terug.

Er is trouwens een verschil tussen binnen-EU en buiten-EU, dus check dit vooral eventjes voor je gaat inpakken.

Noodgevallen

Hopelijk hoef je dit niet te checken, maar in deze Reisapp vind je informatie wat je moet doen bij noodgevallen, zoals ziekenhuisopname, overlijden, arrestatie,

Omrekenen van eenheden

Je kan de lokale valuta makkelijk omrekenen naar euro's. Ook andere eenheden, zoals volume (liter) gewicht (kilogram) omrekenen naar voor ons gangbare eenheden.

Inreizen met dure producten

Als je weer Nederland inreist met dure producten boven de 430 euro, zoals een laptop, camera of drone, dan kan het zijn dat de Duane vraagt of je het hebt gekocht op je bestemming. Het beste wat je kan doen is een foto van je aankoop- of garantiebewijs te maken en deze in de app bewaren. Zo kan je aantonen dat je deze producten in Nederland hebt gekocht en voorkom je daarmee ongemakkelijke situaties.

Downloaden Reisapp

Reisapp is gratis te downloaden voor Apple en Android telefoons.

Download voor AppleDownload voor Android