Theather voorstelling in de binnenstad van Deventer.

Update: Deventer Op Stelten 2019

3 min leestijd — Reisblogger: Kevin — 3
Europa, Nederland

In het weekend van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli vindt het jaarlijkse evenement in de oud historische binnenstad van Deventer plaats, namelijk: Deventer Op Stelten 2019.

Mis geen enkele blog meer en schrijf je nu in.

Dit theaterweekend trekt ongeveer 120.000 bezoekers die met z'n allen ruim 150 voorstellingen vanuit ons eigen Nederland, maar ook uit de rest van Europa (Frankrijk, Duitsland, Engeland en België) bekijken. Daarmee veranderd Deventer tijdens Deventer Op Stelten in één groot theater. 

Je vindt deze voorstellingen het gehele weekend dan ook door heel Deventer. Bekijk vanaf het terras op de Brink of op een van de andere mooie pleinen. Ook in het park, in de knusse straatjes, de kerken en op meer diverse kleinere locaties zijn er theater optredens. Combineer een optreden met een van de hotspots in Deventer.

De toegang tot dit evenement is gratis. Wel heb je voor enkele voorstellingen een ticket nodig (welke dat zijn en bestellen vind je hier).

Deventer Op Stelten

Hoogtepunten

Voor dit jaar is er weer volop veel te beleven in het centrum van Deventer. Teatro del Silencio met de intense, rondtrekkende voorstelling "Cap au Cimetière", Kumulus met het 1,5 uur durende "Silence Encombrant" en de grootschalige, kleurrijke paradevoorstelling "Couleurs Exceptionnel" van Close-Act zijn volgens Deventer Op Stelten de hoogtepunten voor 2019. Daarnaast is er dans op hoog niveau bij de verticale dans "Uno" van Delrevés, de krachtige steltendans "Mulïer" van Cia Maduixa, "Built for It" van BackBone Alida Dors en "Fuera Fissa" van Tango Sumo.

Feestelijke en kleurrijke theateracts zijn er van Picto Facto met "Lampadophores", Dulce Compania met "Regenbogen Ballett" en Mobil'homme met "Electric Dervish". Ook zijn er een groot aantal Nederlandse producties, waaronder van Katja Heitmann, TeaTime Company, Vloeistof, Tent en de speciale festivalproductie van Theater Gajes.

Humor en expressie is er bij "Urban et Orbitch" van Cie Microsillon en "Silencis" van Claire Ducreux. Verder in het Worpplantsoen "La Cuisinière" van Tout en Vrac, avontuurlijk muziekfestival Hoogtevrees en nog veel meer!

Check op de website van Deventer Op Stelten voor het hele programma en meer informatie.

Ben je al eens bij Deventer Op Stelten geweest?
Vertel je ervaring in de reacties (ff scrollen).

Aftermovies 2018 en 2017

In deze twee video's ervaar je hoe Deventer Op Stelten de afgelopen jaren is geweest.

2018

En 2017

Update

Afgelopen weekend ben ik dus in dehistorische binnenstad van Deventer bij het buiten theaterfestival Deventer Op Stelten geweest. Er waren meer dan 150 voorstellingen vanuit Nederland en de rest van Europa te bewonderen het hele weekend door. En het had een heel goede sfeer.

Aftermovie Deventer Op Stelten 2019

Hier heb ik een aantal voorstelling bezocht op de vrijdagavond. En met dank aan Franck wil ik jullie graag laten zien hoe Deventer Op Stelten afgelopen vrijdagavond was.

Deventer Op Stelten 2019

Deventer Op Stelten 2019

Deventer Op Stelten 2019

3 reacties geplaatst. Reageer ook.

3 reacties op Update: Deventer Op Stelten 2019

Malou
Wat leuk om te zien! Ik ben hier lang geleden wel eens geweest :)
Reageren
Nicole Orriëns
Dat ziet er leuk uit. En fijn dat er iets te doen is in deze kant van Nederland : ) Vaak zijn dingen toch in het westen.
Reageren
Kevin
Mee eens, Nicole! Zeker voor een dagje weg valt hier veel te zien en doen.
Reageren
Melanie Hoogvliet
Oooh deventer staat zoiezo nog hoog op mijn lijstje om een keer te bezoeken maar dit ziet er wel heel gezellig en tof uit! ik hou van theather en muziek
Reageren

Leave a reply

x
Inpaklijst backpacken

Gratis checklist!
Inpaklijst voor backpacken!

Ik wil die checklist!