Must-visit in Bangkok: Khao San Road & Rambuttri Road

Khao San Road en Rambuttri Road in Bangkok zijn een must-visit bestemming voor backpackers en alle andere reizigers als je een overhypte bruisende ervaring wilt hebben. Deze twee straten, gelegen in het hart van de stad, staat bekend om zijn levendige sfeer, (goedkope) accommodaties, streetfood en het drukke nachtleven.

Het is een enorm populaire plek van Bangkok en de twee straten, Khao San Road en Rambuttri Road, liggen op slechts enkele inuten van elkaar. Dus je kan makkelijk door beide straten lopen.

Overnachten omgeving Khao San Road/Rambuttri Road

In deze omgeving van Khao San Road en Rambuttri Road zijn er veel verschillende accommodaties te vinden. Van goedkope hostels tot middenklasse hotels is er iets voor elk budget beschikbaar.

Hostels bieden voornamelijk slaapzalen met gedeelde badkamers aan, waardoor ze een geweldige optie zijn voor backpackers. Vooral als je voor het eerst gaat backpacken. Zo kan je snel andere backpackers ontmoeten. Bangkok is vaak een begin- of eindpunt van iemands zijn avontuur.

Streetfood

Op Khao San Road vind je veel streetfood en restaurants. Van traditioneel Thais tot internationale gerechten. Of probeer een van de bijzondere gefrituurde insecten, zoals een scorpioen of krekels. Het meeste streetfood is goedkoper dan de restaurants. Wel hebben de meeste restaurants ieder dag Happy Hour, zodat je goedkoper uit bent als je ergens een drankje wilt gaan drinken.

Deze straten zijn door hun populairiteit niet de goedkoopste plekken om eten of drinken te scoren, waardoor ze niet de beste optie zijn voor budgetreizigers. Dan moet je juist daar buiten gaan zoeken naar een plek.

Nachtleven

Het nachtleven op Khao San Road is ook legendarisch. De straat komt 's nachts tot leven met bars, clubs en straatartiesten. Het is een geweldige plek om te feesten en nieuwe vrienden te maken met medereizigers van over de hele wereld.

Conclusie

Kortom, Khao San Road en Rambuttri Road zijn twee must-visit bestemmingen in Bangkok. Of je nu op zoek bent naar een bruisende plek of uitgaansplek in Bangkok, deze twee populaire straten hebben dit voor je. Dus, als je een reis naar Bangkok plant, zorg er dan voor dat je Khao San Road en Rambuttri Road aan je reisschema toevoegt! Puur om het mee te maken en te ervaren.

Verder lezen