Queen Sirikit Botanic Garden: Verborgen parel in Chiang Mai

Als backpacker reis ik de wereld rond en op zoek naar de hidden gems in plaats van de drukke toeristische hotspots. Bij mijn bezoek in Chiang Mai ben ik de Queen Sirikit Botanic Garden net buiten de stad tegengekomen. En wat is dit een hidden gem, echt een ontsnapping uit de drukte van de stad en zo de natuur in. Het is ook nog eens verre van druk.

Op zo'n 45/60 minuten rijden vanuit Chiang Mai kom je uit bij de Queen Sirikit Botanical Garden. Een prachtige plek om de gehele dag in door te brengen. En met de route word je al beloond, want dit is al de moeite waard!

Botanische tuin van 1.000 hectare

De Queen Sirikit Botanic Garden is een botanische tuin van zo'n 1.000 hectare en is daarmee een groen paradijs. Een hele diversiteit aan bloemen, planten en bomen die je hier terug kan vinden. Niet alleen uit Thailand, maar vanuit de gehele wereld.

Om deze botanische tuin in Chiang Mai te bezoeken is het super handig als je een eigen scooter hebt. Zo kan je vanuit Chiang Mai er naar toe rijden. Ook binnen de tuin heb je wel een scooter nodig om verschillende delen te zien. Met 1000 hectare is lopend gewoon niet te doen en dan zie je slechts een klein deel van het park. En dat zou echt zonde zijn.

Ontsnap aan de drukte van Chiang Mai

De tuin staat in een groot contrast met de drukke straten van Chiang Mai, waardoor het een ideale plek is om te ontsnappen en tot rust te komen. En terwijl je over kronkelende paden rond rijd met je scooter heb je verschillende stopplaatsen om verder te voet te kunnen gaan. Van een bananen plantage en meerdere grote kassen tot aan een grote glazen brug (Canopy Walks) die hoog boven de bomen uitkomt en je waanzinnige uitzichten hebt.

Ook zijn er kassen waar ze planten vanuit de hele wereld kunnen laten zien, zoals cactussen, regenwoud en typische waterplanten.

Openingstijden & entreeprijzen

Een van de beste dingen van de Queen Sirikit Botanic Garden is dat het zowel toegangelijk als betaalbaar is. De tuin ligt op 30km van het centrum van Chiang Mai. En het is elke dag geopend, behalve op nationale feestdagen, van 08:30 tot 17:00 uur.

De entreeprijs van Queen Sirikit Botanical Garden is echt weinig, waardoor het geweldige optie is voor budgetreizigers zoals ik.

  • Volwassenen 100 Baht/€ 2.80 (40 Baht voor lokalen)
  • Kinderen 50 Baht/€ 1.40 (20 Baht voor lokalen)
  • Auto 100 Baht/€ 2.80
  • Scooter/Motor 30 Baht/€ 0.80

Route Chiang Mai naar Queen Sirikit Botanic Garden

Hotspot River Rock Cafe Hill

En op de weg terug naar Chiang Mai, kan je vlakbij de botanische tuin stoppen bij deze hotspot voor een koffie, drankje of wat lekker eten: River Rock Cafe Hill (Google Maps).

Een must-visit bestemming!

Kortom, Queen Sirikit Botanic Garden is een must-visit bestemming voor iedereen die van de natuur houdt en de diversiteit van Thailand en de rest van de wereld haar flora wil ervaren.

Zelf ben ik onder de indruk van de Queen Sirikit Botanic Garden. Het is een van mijn hoogtepunten van Chiang Mai. Een hidden gem en is zeker een aanrader om hier naar toe te gaan bij het bezoeken van Chiang Mai.

Verder lezen