Visum aanvragen voor Turkije

Het aanvragen van een visum Turkije kan via de website van de Turkse regering alleen met creditcard voltooid worden. Ben je niet in het bezit van een creditcard? Geen probleem! Je vraagt het visum gewoon bij Evisa application services aan en zij doen de rest!

Wel zijn er een aantal zaken rondom het visum waar je aan moet denken voor, en tijdens de reis. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat hebben we een lijst opgesteld met de belangrijkste punten.

De belangrijke punten voor visum Turkije

Drukke straat in Istanbul

1. Moet ik wel visum Turkije aanvragen?

Je dient een visum voor Turkije aan te vragen wanneer je voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije gaat, waarbij je niet langer dan 90 dagen in het land zal verblijven. Turkije heeft voor burgers uit veel verschillende landen een visumplicht ingesteld. Deze plicht geldt ook voor alle Nederlanders en Belgen.

Lampen in Turkije

2. Wat voor visum heb ik nodig?

Het visum dat je nodig heeft is het E-visum. Dit visum is elektronisch en dient dus ook op die manier aangevraagd te worden. Sinds 2015 is het niet meer mogelijk om het visum op de luchthaven te kopen en kan het alleen nog maar digitaal aangevraagd worden.

3. Wanneer heb ik geen visum Turkije nodig?

Er zijn een aantal gevallen waarbij je wel in het land bent, maar geen visum voor Turkije nodig hebt. Zo hoef je geen visum aan te vragen wanneer je op doorreis bent en niet langer dan 24 uur op het vliegveld verblijft. Ook mag je per cruiseschip het land binnenkomen zonder visum. Voorwaarden zijn dan wel dat je niet langer dan 72 uur in Turkije bent en binnen de grenzen van de stad blijft waar het schip ligt aangemeerd.

4. Wat mag ik met mijn visum Turkije?

Je mag maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Turkije. Als je meermalen het land in en uit reist tijdens de geldigheidsduur van het visum, mag het totaal aantal dagen bij elkaar opgeteld ook niet boven de 90 dagen uitkomen. De geldigheidsduur van het E-visum is 180 dagen en gaat in zodra je aankomt in het land. Zolang het visum geldig is mag je zo vaak als je wilt Turkije in en uit reizen.

5. Jouw paspoort

Er kan alleen een visum voor Turkije worden aangevraagd met een geldig paspoort. Zoals gezegd is het visum na aankomst in het land 180 geldig (waarbinnen je dus maximaal 90 dagen in het land mag zijn) en daarom moet jouw paspoort ook minimaal nog 180 dagen geldig zijn. Wanneer je binnen de geldigheidsduur van het visum Turkije voor een tweede keer binnenkomt, dient het paspoort nog minimaal 150 dagen geldig te zijn.

Let er goed op dat de gegevens op het E-visum exact overeenkomen met die op jouw paspoort. Als dit niet het geval is, kan de toegang tot het land ontzegd worden.

Het visum Turkije aanvragen

Je kunt makkelijk en snel het visum voor Turkije aanvragen bij eVisa. In een paar duidelijke stappen dient je de aanvraag bij in en zij zorgen ervoor dat het visum snel in jouw bezit is.

Samenwerking: Bovenstaande tips werden verzameld door eVisa application services. eVisa application services is een bemiddelingsbureau gespecialiseerd in het verzorgen van e-visums voor reizigers.

Verder lezen