isle-of-skye

Edinburgh & Isle of Skye

Schotland

Skye is werkelijk een magische plaats. De grootste van de Binnen-Hebriden, is het de thuishaven van enkele van de meest iconische landschappen van Schotland. Of u nu slechts een paar dagen blijft tijdens een rondreis door Schotland, of hier een langere periode verblijft, het eiland blijft steeds opnieuw betoveren, met zijn bergpassen, kilometerslange kustlijn en indrukwekkende geschiedenis. Breng uw gevoel voor avontuur mee!

Natuurlijke wonderen

Als er een ding is dat een blijvende indruk op u zal achterlaten, moet dat het landschap wel zijn. Als u gewoon rondrijdt, kunt u veel van de meest majestueuze geologische kenmerken van Skye zien, zoals de Old Man of Storr, de Quiraing en de Cuillin. Neem vooral stevige wandelschoenen mee en verken deze unieke bezienswaardigheden te voet en u zult werkelijk beloond worden.

Graaf in het verleden

Misschien hebt u voorvaderlijke connecties met het eiland, of bent u gewoon geboeid door het leven in Skye in voorbijgegane eeuwen? Het eiland heeft een rijke historie, van prehistorische locaties tot geheimzinnige kastelen. Kom meer te weten over vetes tussen rivaliserende clans uit het verleden, jakobitische veldslagen en de verwoesting van ''crofting'' gemeenschappen gedurende de Highland Clearances.

Steden en dorpen

Na een drukke dag van verkennen, zijn de steden en dorpen welkome plaatsen waar u smakelijke plaatselijke gerechten kunt uitproberen in restaurants, of relaxen met uw favoriete drankje in de charmante pubs en bars. Misschien zult u de lokale malt whisky proeven, of misschien een biertje van het eiland?