Deventer Op Stelten 2021 met "Binnen de Perken"

Ieder jaar is er een groot theatherfestival vol met kunst en voorstellingen in Deventer. Waar de editie van 2020 door Coronavirus niet door ging zal het dit jaar in een aangepaste vorm zijn. Zo is het dit jaar niet een weekend, maar veranderd Deventer voor 10(!) dagen in een theatherstad.

Deventer Op Stelten 2022 komt er aan. Lees hier alle informatie over de 25e editie van het theaterfestival. Deventer Op Stelten 2022

Deventer Op Stelten

Dit theaterfestival trekt zo'n 125.000 bezoekers aan die met z'n allen ruim 150 voorstellingen bekijken. Deze voorstellingen komen vanuit ons eigen Nederland en normaal ook uit de rest van Europa (Frankrijk, Duitsland, Engeland en België). Bij deze editie zijn het voornamelijk Nederlandse voorstellingen, maar ook uit andere landen.

Waar de voorgaande jaren de hele Brink helemaal vol liep met mensen is het dit jaar anders. Met het thema voor dit jaar "Binnen de Perken" is daar aangedacht. Met 10 dagen allerlei verschillende voorstellingen veranderd Deventer tijdens in één groot theater. 

Je vindt deze voorstellingen dan ook door heel Deventer. Bekijk vanaf het terras op de Brink, een van de andere pleinen, in het park, in de historische straatjes, de kerken of op andere diverse (kleinere) locaties. Combineer een van de voorstellingen met een bezoek aan een van mijn favoriete hotspots in Deventer.

Handige informatie

Wanneer

Van vrijdag 2 t/m zondag 11 juli 2021 vindt dit jaarlijkse theaterfestival Deventer Op Stelten 2021 Binnen de Perken in de oud historische binnenstad van en buiten (Worpplatsoen/Burgerhaven) de binnenstad van Deventer.

De voorstellingen zijn op doordeweekse dagen tussen 15.00 en 22.00 uur en in het weekend tussen 12.00 – 23.00 uur.

Toegang & Tickets

Er mag een beperkt aantal bezoekers naar iedere voorstelling en daarom is het reserveren van een plekje verplicht. De prijs voor een ticket is € 3.50. Hiervoor krijg je een consumptiemunt terug die je kan inwisselen bij verschillende horecagelegenheden.

Alleen naar deze 3 kan je zonder reservering naar toe: Installatie van "dRift van Ilotopie", wandeling "Een Blauwe Vogel" en de voorstelling "The Tube van TAMTAM objectentheater".

Hier kan je tickets kopen

Deventer Op Stelten

Dit is er te doen

In de vorige edities (lees hier 2018 en 2019) was het een open stadsfestival. Dit jaar is het anders. Het zijn 10 dagen in plaatst van een weekend en zijn het echte 1-op-1 voorstellingen, waarbij je er voor gaat zitten met max. 30 anderen. Ook zijn er Installatievoorstellingen en theatrale wandelingen door Deventer.

Het programma staat vol met theatergezelschappen (11 Nederlandse premières en er is één wereldpremière) die met o.a. intieme voorstellingen, acrobatiek en circustheater, urban dance, muziektheater en meer.

Zo is er op het Worpplatsoen (overkant van de IJssel, lopend of met het pondje) een circusvoorstelling, waarbij je zelf van wagen naar wagen gaat.

Of ga je drie acrobaten (Knot on Hands) zien die op zoek zijn naar de grenzen van evenwicht en met nieuwe manieren komen om door de ruimte te bewegen.

En als je even genoeg hebt van theater in de buitenlucht is er altijd nog "Hoogtevrees". In de tuin van het Burgerweeshuis (9 t/m 11 juli) kan je op een stoeltje genieten van veel bands, hapje en een drankje.

Check de website van Deventer Op Stelten voor het hele programma en nog meer informatie.

Plattegrond

Op deze plattegrond vind je de verschillende locaties waar de voorstellingen zijn. En hier vind je wat er bij die nummertjes horen en wanneer de voorstelling is.

Plattegrond Deventer Op Stelten

Aftermovies

Deventer Op Stelten is dit jaar voor de 24e keer gehouden. Van de afgelopen jaren zijn aftermovies, die je hier kan vinden, om je een indruk te geven wat voor soort festival het is.

Afgelopen editie 2021

Inmiddels is Deventer Op Stelten 2021 geweest. Hier kan je de officiële aftermovie van het theaterfestival zien.

Voorgaande jaren


Voor iedereen die in Nederland blijft, dan is een bezoekje aan dit theaterfestival in Deventer zeker een leuk uitje om te doen.

Ben jij al eens geweest bij een Deventer Op Stelten of ga je er dit jaar naar toe? Laat het me weten via de comments.

Verder lezen