Deventer Op Stelten 2022

Ieder jaar is er een groot internationaal buitentheatherfestival vol met kunst en voorstellingen in het centrum van Deventer. De editie van afgelopen jaar was aangepast door de maatregelen, maar dit jaar wordt het grootst gevierd. Het is de 25e editie van Deventer Op Stelten en vindt plaats op 1 t/m 3 juli.

Deventer Op Stelten 2022

Dit theaterfestival trekt zo'n 125.000 bezoekers aan die met z'n allen ruim 130 voorstellingen bekijken. Deze voorstellingen komen vanuit ons eigen Nederland en normaal ook uit de rest van Europa (Frankrijk, Duitsland, Engeland en België). Dit jaar staan er 25 theatergroepen op het programma, waarvan 13 uit Nederland, waarvan 6 Nederlandse premières zijn.

Je vindt deze voorstellingen dan ook door heel Deventer. Bekijk vanaf het terras op de Brink, een van de andere prachtige pleinen, in het park, in de historische straatjes, de kerken of op andere diverse (kleinere) locaties. Combineer een van de voorstellingen met een bezoek aan een van mijn favoriete hotspots in Deventer.

Handige informatie

Wanneer

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli 2022 vindt het jaarlijkse theaterfestival Deventer Op Stelten 2022 in de sfeervolle en historische binnenstad van Deventer en er net buiten (Worpplatsoen/Burgerhaven).

Hoewel het op vrijdag echt begint, kan je op donderdag op het Worpplatsoen naar de openingsvoorstelling van Theater Gajes met een speciale vernieuwde manier van theater van Odyssee. De rest begint op vrijdag en eindigt op zondag.

Toegang & Tickets

Er zijn zijn geen regels voor het aantal bezoekers per voorstellingen op sommige betaalde voorstellingen na. Dit is zolang er geen maatregelen zijn rondom het Coronavirus.

Er is dus vrije toegang voor dit theaterfestival, behalve voor Duo Berlingo en Tony Clifton Circus. Daar heb je een ticket voor nodig om deze voorstelling te kunnen bekijken en beleven.

Koop hier je tickets

Deventer Op Stelten 2022 Programma

Het Deventer Op Stelten 2022 programma is in een grote schema opgemaakt die je hier kan downloaden. En hier vind je uitleg per voorstelling Ook hebben ze een programma boekje gemaakt, waar je extra informatie kan vinden over sommige voorstellingen.

Het volledige programma Programma boekje

Deventer Op Stelten

Teaser

Bekijk de teaser van Deventer Op Stelten 2022 hier:

Aftermovies

Deventer Op Stelten wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. Om je een indruk te geven wat een theaterfestival is, dan kan je hier de aftermovies van afgelopen jaren vinden.

Afgelopen editie 2021

Voorgaande jaren


Dus bezoek het internationale theaterfestival in het eerste weekend van juli en combineer het met een stadstour door het centrum.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel