Donkere modus aan op reisblog Kvntravel!

Waarschijnlijk heb je al eens van donkere modus/dark mode gehoord of heb je het zelfs al op je smartphone ingesteld. Nu is donkere modus ook beschikbaar op Kvntravel.

Wat is donkere modus?

Donkere modus is een andere naam voor dark mode. En eigenlijk zegt de naam al wat het betekent. Als bij een website, app of besturingssteem de donkere modus ingesteld kan worden, dan wordt de kleurensamenstelling veranderd. De lichte kleuren (zoals je die nu ziet) worden veranderd naar donkere kleuren.

Voor de donkere modus worden zwart- en grijstinten in combinatie met meestal 1 kleur gebruikt. Op Kvntravel is dat honinggeel. Verder blijft alles gewoon werken en is de inhoud hetzelfde.

Waarom

Deze modus heb ik al ingesteld op mijn computer en telefoon en kom ik het regelmatig tegen tijdens het werk. Met mijn nieuwsgierigheid was ik benieuwd of ik dit ook op Kvntravel.nl kon toepassen. En JA dat is gelukt, zoals je ziet! Met wat enkele aanpassingen aan de styling is donkere modus nu beschikbaar op deze reisblog en kan jij zelf bepalen of je het aan of uit wilt.

In deze video zie je het verschil tussen de normale- en donkere modus.

Verschil normale- en donkere modus op Kvntravel

Voordelen van donkere modus

Een donkere modus heeft ook een aantal voordelen. Zo is het lezen op een scherm veel prettiger voor je ogen en dat merk je vooral in de avond/nacht goed. Je ogen vangen minder licht op, waardoor je ogen minder vermoeid raken. Er wordt ook gezegd dat donkere modus een positief effect heeft op je nachtrust.

Het is donker. Scherm is helder. Ogen doen pijn.
Het is donker. Scherm is donker. Ogen doen geen pijn.

Daarnaast verbruikt de donkere modus minder energie, waardoor je batterij langer mee gaat als je Kvntravel bezoekt.

Donkere modus instellen op Kvntravel

Of je nu donkere of lichte modus wilt, die keuze laat ik aan jou over. Je kunt het in ieder geval aan- en uitzetten wanneer jij dat wilt. En dat gaat heel simpel.

Met een paar klikjes zet je deze donkere modus aan of uit. Dit doe je als volgt of bekijk de video:

  1. Scroll helemaal naar het einde van de pagina.
  2. Aan de rechterkant, waar ook Insta en FB staan, staat donkere modus. En klik er op.
  3. Zet donkere modus aan (of uit) door op de schakelaar te klikken.
  4. Kvntravel is nu veranderd van modus.

Je kunt altijd weer terug naar de normale modus.

Donkere modus Reisblog

Deel je mening

Ben zeer benieuwd wat jij ervan vindt, hoe je het ervaart en of je het gaat gebruiken op Kvntravel. Mocht je iets verkeerd tegen komen of heb je vragen, stuur dan een bericht op Instagram of neem contact op.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel