Waarom roadtrippen door Italië op mijn bucketlist staat

Als enthousiaste en avontuurlijke backpacker ben ik graag op reis om de wereld ontdekken op mijn eigen manier. Dit hoeft niet altijd een verre reis naar de andere kant van de wereld te zijn, want dit kan ook heel goed in Europa. En om Europa te ontdekken ben ik al 2 keer in Italië geweest, maar toch heb ik Italië op mijn bucketlist staan. Wat dat is, dat lees je aan het einde van deze blog, maar eerst wil ik 2 ervaringen in Italië met je delen.

Kamperen aan het Gardameer

Zo'n 11 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Italië. Samen met een vriend vloog ik naar Milan Bergamo en vervolgens verder met de trein naar het Gardameer. De treinreis was een hele ervaring, want er gebeurde van alles. Zo stopte onder andere de trein ineens midden in een dorpje op een spoorweg overgang, waarbij de conducteur en de machinist uitstapte. Nog steeds heb ik geen idee wat er destijds eigenlijk gebeurde.

Met de nodige vertraging kwamen we uiteindelijk aan bij de camping aan de rand van het authentieke, maar vooral prachtige Peschiera del Garda. In dit dorpje kan je van alles doen, zoals een markt of s'avonds aan het water voor een hapje en drankje. Ook zijn uitstapjes naar een stad in de buurt of naar Venentië wat ik je echt kan aan te raden.

Het waren 10 dagen met heerlijk Italiaans eten, bijna iedere dag zonnig weer en als beginnende student ook natuurlijk met de nodige drankjes.

Ik heb me trouwens kapot gezocht naar foto's van deze vakantie aan het Gardameer in Italië, maar kon ze helemaal nergens vinden... een extra reden om terug naar dit gebied te gaan, toch?

Uitkijkend op het Lago Maggiore

Luxe aan het Lago Maggiore

De 2e keer dat ik in Italië was heb ik eerst een nachtje gekampeerd aan het water in Baveno. Vervolgens doorgereden naar Laveno, aan de overkant van Baveno aan het Lago Maggiore meer in Noord-Italië.

Laveno was het niet overnachten op een camping, maar in een luxe hotel: De Charme Laveno. De locatie van dit hotel is schitterend en heeft alles wat je nodig hebt. Vanuit de hotelkamers kijk je uit op het Lago Maggiore. 's Avonds licht Baveno en de andere dorpen aan de overkant op en dat is prachtig om te zien. En als dat nog niet genoeg was heeft dit hotel op het dak zelfs verwarmd infinity zwembad.

Book Charme Laveno op Trivago

Laveno is een leuk en gezellig dorp direct aan het meer. Je kan hier en rondom Laveno heerlijk eten en verschillende streekwijnen proeven. In het dorp heb ik een boot gehuurd om daarmee over het meer te varen. Bij sommige restaurants/hotels kan je aanmeren wat leuk is en vervolgens d lekker lunchen, koffietje drinken (wel espresso natuurlijk) of een drankje doen.

In Laveno heb ik enkele dagen gezeten, voordat ik verder ging met mijn roadtrip door Luxemburg, Frankrijk, Italië en Duitsland.

Uitzicht Laveno op Lago Maggiore

Rondreis door Italië

Dankzij deze 2 ervaringen ben ik echt heel nieuwsgierig hoe de rest van Italië is. Het lijkt mij dan ook heel gaaf en een bijzondere ervaring om met een camperbus een complete roadtrip te maken van noord naar het zuiden van Italië. Hier dan ook echt de tijd voor te nemen door dit te doen in 1 tot 2 maanden. Ook leuk voor op jouw bucketlist.

Op deze manier wil ik dan de mooiste plekken van Italië te ontdekken, zoals de meest bekende plekken: Florence, Rome, Dolomieten en Cinque Terre. En ook juist de minder toeristische plekken die te vinden zijn in Italië.

Wat vind jij echt een must-see in Italië?
Laat het achter in de reacties of stuur mij een DM.

Verder lezen