domein-en-hosting-video

Domeinnaam en hosting

Het registeren van een domeinnaam en het regelen van een hosting voor jouw reisblog is best wel makkelijk, bijna hetzelfde als een vliegticket boeken. 

Als je even Googled, dan zijn er velen partijen die dit kunnen aanbieden, waarbij je vaak met één klik WordPress kan installeren. Probeer er voor te zorgen dat je domeinnaam zoveel mogelijk lijkt op de naam die je gekozen hebt. 

Wanneer je gaat bloggen in het Engels, probeer een .com domeinnaam te registeren. Hier word je later makkelijk gevonden in Google. En dat wil je!

Actiepunten
» Een domeinnaam registeren

Hosting voor je reisblog

Om je reisblog zichtbaar te hebben voor andere, dan zal je blog online moeten staan. Hosting partijen kunnen er voor zorgen dat je website online staat. Hier moet je een kleine jaarlijkse vergoeding betalen, zeker voor blogs. 

Je hebt bij de meeste partijen voldoende aan het kleinste pakket. Zo is het kleinste pakket bij Versio al ruim voldoende en ben je voor 10,- euro al klaar om te beginnen.

Actiepunten
» Hosting regelen

Vind je het moeilijk om te bepalen wat je nodig hebt? Stuur een e-mailtje of laat het hieronder achter en ik help je er graag mee.


Het e-mailadres wordt alleen gebruikt om op je vraag te reageren.