Reizen tijdens Corona? Naar deze landen kan je naar toe

Het Coronavirus heeft het reizen enorm beperkt sinds de lente van 2020. In de zomer zag het allemaal een beetje positiever uit, maar het is nog steeds beperkt.

Het ene land is open voor toerisme en het andere land weer niet. En wat nu geel is, kan de volgende dag/week op oranje staan. En dan heb je nog de verschillende maatregelen voor je reisbestemming.

Gelukkig zijn er nu nog Europese landen open als reisbestemming. En op reopen.europa.eu vind je alle maatregelen die gelden voor het land die je wilt bezoeken. Na het kiezen van je bestemming kan je aan de rechterkant filteren. Als je op een symbool klikt, dan zie je direct of je er naar toe kan reizen, een mondkapje moet dragen en andere maatregelen per land.

Overzicht maatregelen Europese landen

isle-of-skye

Ook de Nederlandse overheid heeft een overzicht. De kleuren in het overzicht zijn als volgt:

  • Groen: veilig reizen
  • Geel: reizen kan, maar heeft veiligheidsrisico's
  • Oranje: alleen noodzakelijke reizen
  • Rood: niet reizen

De vakantiewijzer van de ANWB is ook een fijne manier om te bekijken naar welke landen je kan gaan binnen Europa.

Voor alle landen buiten Europa geeft de Nederlandse overheid minimaal een oranje reisadvies. Het lijkt er op dat we de komende tijd vooral moeten genieten van ons eigen kikkerlandje. Wil je echt naar het buitenland, dan zal dat voornamelijk in Europa worden. En dat kan absoluut net zo mooi zijn als een verre reis naar Azië, zoals Kroatië of Zweden

Zorg er in ieder geval voor dat je de maatregelen opvolgt op je reisbestemming en bij terugkomst de maatregels van de Nederland overheid ook opvolgt.

Geen idee hoelang het nog gaat duren, maar laten vooral veilig reizen

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel