deze-landen-zijn-open-voor-reizen-in-coronatijd

Deze landen zijn open voor reizen in Coronatijd

2 min leestijd — Reisblogger: Kevin

Met landen die op slot gaan, restaurants en bars die (nog) gesloten zijn en de vele verschillende maatregelen per land.

Het Coronavirus heeft het reizen enorm beperkt, maar het ziet er steeds een stukje beter uit. Langzaam gaan landen weer open voor het toerisme en dat is heel goed nieuws voor de reizigers onder ons en natuurlijk de economie.

En hoe relaxt zou het zijn als er per land een overzicht is wat de maatregels zijn voor het land waar jij naar toe wilt. En om te weten hoe actief het Coronavirus op dit moment is op jouw bestemming. Gelukkig zijn er slimme 'nerds' die een online kaart hebben gemaakt en dit delen met de rest van de wereld!

xi-beach

Overzicht maatregelen Coronavirus per land

Op de wereldkaart van www.covidcontrols.co vind je het mega handige overzicht met alle maatregelen per land. Het heeft handige filters, zodat je snel kan zien welke landen reizigers binnen laten of juist niet.

Check het landenoverzicht

Wanneer je op een land klikt, dan zie je welke regels gelden voor je aangeklikte land. Je vindt hier onder andere:

  • Moet je een mondkapje dragen en wanneer is dit dan?
  • Zijn de hotels, restaurants en bars open?
  • Zijn er beperkingen in het openbaar vervoer?

Ook vind je bij ieder land de linkjes naar de gebruikte bronnen die meer uitleg geven over de situatie.

isle-of-skye

Welke landen zullen als eerste open gaan voor toerisme?

De meeste Europese landen zijn weer open voor jouw reisbestemming. De Nederlandse overheid heeft alleen geel reisadvies op Europese landen, Curaçao en Bonaire.

Voor alle landen buiten Europa geeft de Nederlandse overheid een oranje reisadvies. Het lijkt er op dat we de komende tijd vooral moeten genieten van ons mooie Nederland. Wil je echt naar het buitenland, dan zal dat voornamelijk in Europa worden, maar dat kan absoluut net zo mooi zijn als een verre reis naar Azië.

Zorg er in ieder geval dat je de maatregelen opvolgt van je komende reisbestemming en bij terugkomst (zeker uit oranje gebied) in Nederland.

En hoe het nu precies zit of je dan verzekerd bent of niet, dan kan je het beste contact opnemen met je reisverzekering. Dit geldt voor zowel geel, oranje als rood reisadvies.

Vind je volgende reisbestemming

Nog geen idee waar je straks naar toe wilt? Check dan hier alle bestemmingen waar ik ben geweest en lees wat daar allemaal te zien en doen is!