Cappadocië is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio's Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt deels beschermd door het Nationaal park Göreme.
Het gebied heeft een oppervlakte van 2.000 km² en ligt tussen de rivieren de Eufraat en de Kizil Irmak. De hoogste top in het gebied is de vulkaan Erciyes Dağı (3917 meter). Daarnaast bevinden zich in het gebied nog twee andere vulkanen: de Hasan Dağı en de Melendiz Dağı. De belangrijkste en grootste steden in dit gebied van Midden-Turkije zijn Nevsehir, Kirsehir, Aksaray, Nigde en Kayseri.
Ten tijde van het Romeinse Rijk was Cappadociat een Romeinse provincie, die in het oosten grensde aan Armenia, in het zuiden aan Mesopotamië, Syrië en Cilicia, in het westen aan Galatia en in het noorden aan Pontus. In het oosten is het bergachtig en vulkanisch, in het westen is het vlak met veelal plateaus.
Cappadocië ligt in het midden van Turkije, vlakbij de luchthavens Kayseri Airport en Nevsehir Airport. Vanuit Nederland kun je daar met Turkish Airlines of Pegasus Airlines via Istanbul naartoe vliegen. De reis duurt ruim 6 uur en je betaalt vanaf € 150 voor een retourtje. Een andere en misschien wel betere optie is om via vliegveld Dusseldorf International te vliegen. Pegasus vliegt je dan in vier uur rechtstreeks naar Kayseri en de prijs voor een retourtje begint bij € 110. Vanaf beide luchthavens gaan vervolgens shuttlebussen naar Cappadocië.
Het is ook mogelijk om over land te reizen. Verschillende busmaatschappijen hebben lijnen die vanuit de grote steden vertrekken. De reis duurt 12 uur vanaf Istanbul, 9 uur vanaf Antalya en 5 uur vanaf Ankara.
Eenmaal in de buurt van Cappadocië is het aan te raden een auto te huren, de omgeving is uitgestrekt en is weinig openbaar vervoer te bekennen.