Magische Edinburgh & Isle of Skye - Bucketlist #9

Skye ziet er werkelijk uit als een magische plaats. De grootste van de Binnen-Hebriden, een groep eilanden voor de westkust van Schotland, is de thuishaven van het meest iconische landschappen van Schotland. Of je nu een paar dagen tijdens een roadtrip door Schotland of dat je hier voor een langere periode zit. Het eiland blijft je verassen. Met bergpassen, kilometerslange kustlijn en een indrukwekkende geschiedenis. Op naar avontuur!

Indrukwekkend landschap

Het landschap wat je tegenkomt zal absoluut een indruk op je achterlaten. Als je met een auto of camper rondrijdt kom je al typische kenmerken van Skye tegen. Zo zie je de Old Man of Storr, de Quiraing en de Cuillin. Naast het rondrijden is dit gebied om te gaan hiken. Vergeet dus niet om goede schoenen mee te nemen.

Omgeving

Na een drukke dag vol indrukken en na een lange hike/wandeling zijn de dorpen en steden om de avond door te brengen. Geniet van plaatselijke gerechten in restaurants en sluit de avond af in een typische Schotse pub. Voor de whiskyfanaten kan je de lokale malt whisky gaan proeven. Zelf hou ik het liever bij lokale (alcoholvrije) biertjes.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel