Gids voor het kopen van een backpack

Een backpack is voor de backpacker de meest belangrijkste uitrusting. In de backpack zit al je spullen, van kleding tot eten en van een yoga mat tot een tent. Het is essentieel dat je backpack goed past en comfortabel is om te dragen. In deze gids ga ik jou helpen bij het letten op de belangrijke kenmerken bij het kopen van een backpack.

Belangrijkste kenmerken

Bij het kopen van een backpack zijn er belangrijke kenmerken waar je op moet letten die het beste bij jou passen.

Capaciteit/formaat

Het eerste waar je aan moet denken is hoeveel spullen je moet dragen. Backpacks worden gemeten in liters en de ideale capaciteit hangt af van de duur van je reis en het type uitrusting dat je meeneemt. Een day-backpack voor een korte wandeling is vaak 20-30 liter wel prima, terwijl een backpack voor een meerdaagse trektocht 40-80 liter kan zijn, afhankelijk van waar en wat.

Pasvorm

Een goede backpack moet comfortabel op je rug passen, met het gewicht gelijkmatig verdeeld. Zoek naar backpacks met verstelbare bandjes en heupgordels, en probeer ze in de winkel met gewichten om een idee te krijgen van hoe ze aanvoelen op het pad.

Duurzaamheid

Je rugzak zal je constante metgezel zijn op je reizen, dus het is belangrijk om er een te kiezen die goed is gemaakt en bestand is tegen de ontberingen van de weg. Zoek naar rugzakken gemaakt van hoogwaardige materialen, met versterkte naden en stevige ritsen.

Kenmerken

Afhankelijk van je behoeften wil je misschien een rugzak met extra functies, zoals hydratatiepoorten, meerdere compartimenten of externe bevestigingspunten voor uitrusting zoals wandelstokken of slaapzakken.

Beste backpacks merken

Als backpacker is een goede backpack essentieel voor je avonturen. Al je spullen zitten erin tijdens je reizen, van kleding en uitrusting tot snacks en water. Bij het zoeken naar de beste backpacks zijn er verschillende topmerken die bekendstaan om hun kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit.

Zelf heb ik een Nomad, omdat deze het beste bij mij past qua formaat en pasvorm. Ook dat het grote vak helemaal toegankelijk is en niet alleen via de bovenkant.

Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste merken om te overwegen bij het kopen van een backpack die perfect past bij jou.

Nomad

Nomad is een merk dat bekendstaat om zijn hoogwaardige backpacks voor avontuurlijke reizigers. Ze bieden verschillende modellen aan met duurzame constructie en handige functies, zoals verstelbare draagsystemen en voldoende opbergruimte.

Osprey

Osprey is een bekend merk in de backpackwereld, met een reeks backpacks voor elke type reis. Hun backpacks staan bekend om hun comfortabele pasvorm en duurzame constructie, en veel modellen worden geleverd met functies zoals hydratatiepoorten en externe vakken voor opslag van uitrusting.

Deuter

Deuter is een Duits merk dat backpacks en rugzakken maakt sinds 1898. Hun backpacks staan bekend om hun innovatieve ontwerpen en aandacht voor detail, en veel modellen beschikken over verstelbare ophangsysteem voor een op maat gemaakte pasvorm.

Jack Wolfskin

Jack Wolfskin is een bekend merk dat hoogwaardige outdooruitrusting produceert, waaronder backpacks. Hun backpacks zijn ontworpen met de behoeften van backpackers in gedachten en bieden duurzaamheid en functionaliteit. Ze bieden een verscheidenheid aan modellen met verschillende capaciteiten en handige functies.

En nu backpacks passen

Bij het kopen van een backpack is het belangrijk om rekening te houden met jouw behoeftes en voorkeuren, evenals de kwaliteit en functies van de backpack zelf. Neem hiervoor echt de tijd om een geschikte backpack te kiezen. Ga naar een Bever en probeer de verschillende modellen uit. Je kunt ze daar ook met gewicht uitproberen en laten verstellen.

En uiteindelijk heb je jouw beste backpack om eindeloze avonturen te maken in de wereld.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel