Vegetarian Quesadilla with Beans and Avocado
Quasadillas are so delicious and easy to make! These vegetarian quesadillas are made with beans and avocado and are therefore very healthy. With a little effort you will quickly have a delicious healthy meal to eat.
This can be as a main course or with a drink. By serving with nacho chips, guacamole, sour cream and a Corona or Desperados you really turn it into a Mexican party!
Vegetarian Quesadilla with Beans and Avocado
Voor een makkelijk en lekker Mexicaans vega gerecht. Deze vega quesadilla's met bonen en avocado zijn snel en makkelijk te maken als je weinig tijd hebt, maar wel een gezonde maaltijd wilt eten.
Bereiding
20 min.
Koken
5 min.
Totale tijd
25 min.
Course
Kitchen
Amount
2 persons
Equipments
Ingredients
-
Snufje salt
-
Olive oil
-
4 wraps
-
1 avocado
-
2 capsicum
-
75 g kidney beans
-
75 g black beans
-
100 g grated cheese
Instructions
-
Groenten snijden
Snijd de avocado in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Laat ondertussen de bonen uitlekken.
-
Wrap 'm up!
Pak een wrap en verdeel geraspte kaas/cheddar er overheen. Leg op de kaas de avocado, paprika en de bonen erop. Hier bovenop verdeel je weer geraspte kaas/cheddar er overheen. Dek 'm af met een andere wrap door die erop te leggen.
-
In de pan
Giet een scheutje olie in een koekenpan. Leg de quesadilla in de pan en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Niet te hoog, want anders kan het aanbranden.
-
Flip de wrap
Zodra de kaas/cheddar een beetje is gesmolten is het tijd voor het omdraaien van de quesadilla. Dit kan je doen met een spatel of een een bord (schuif de quasadilla op een bord en draai tegelijk met de pan 'm om. Bak de andere kant van de quasadilla af in ongeveer 5 minuten.
-
Tijd om te smullen
Als de quesadilla klaar is, dan kan je het in vieren of meer snijden. En dan is het tijd om er lekker van te genieten.
Extra inspiration
Serveer met nachochips, guacamole en sour cream!
Ook heerlijk om falafel toe te voegen aan het geheel. Liever vlees erbij? Kies dan voor biologische kip of gehakt toe.