Naar de dierentuin Burgers' Zoo in het weekend

De dierentuin in Arnhem stond al een tijdje op mijn dierentuin to-do lijst, maar het kwam er nooit echt van. Op zaterdagochtend kwam ik ineens op het idee om naar Burgers' Zoo Arnhem in Arnhem te gaan.

Het was een goed weertje voor een dagje dierentuin en zeker als het spontaan gepland is!

Waarom ik graag naar dierentuin Burgers' Zoo wilde

Burgers' Zoo heeft de onderwaterwereld geweldig nagebootst. Je vindt hier een groot koraalrif van de Indopacifische Oceaan. We volgden hier een pad, waarbij je steeds "dieper" het water in gaat. Langs de donkere plekken, waar ze murenes in het donker hebben. We liepen nog iets verder. Hier vind je een gigantisch panoramaraam en daar zwommen echt allerlei soorten vissen rond tussen de verschillende haaien.

Naast de onderwaterwereld hebben ze ook het regenwoud mooi gemaakt. Het is er lekker warm en vochtig. Een super gave waterval waar je langs kan lopen. Het lijkt wel of je een beetje door een oerwoud loopt.

Dit wilde ik echt heel graag zien, daarom stond Burgers' Zoo op dit lijstje.

Een reis door verschillende werelddelen in één dag

Naast deze 2 werelden hebben ze ook nog een leuke safari, waar je o.a. giraffe's, zebra's en neushoorns kan vinden. Ook lopen de leeuwen in ruime verblijven rond!

De woestijn wereld, de Desert, viel ons een beetje tegen. Er waren niet veel dieren en er was niet een duidelijke route.

Verder zagen we een hoop dieren in Burgers' Zoo en ze zaten allemaal in ruime, zeer nette verblijven. Van pinquins (die je bij binnenkomst direct al ziet) tot aan mijn favoriet, de stokstaartjes. Ze zijn echt grappig en ik wil ze echt heel graag in het wild tegenkomen!

Meer informatie

Burgers' Zoo plattegrond

Ga je binnenkort naar Burgers' Zoo, dan kan je alvast voorbereiden met de plattegrond Burger's Zoo. Ik ervaar graag de dierentuin zonder plattegrond, omdat er meestal wel een logische route is. In Burgers' Zoo hebben ze ook wegwijsbordjes, zodat je het ook zonder plattegrond zou kunnen doen.

Download de plattegrond van Burger's Zoo

Openingstijden Burgers' Zoo

Ik heb even opgezocht voor je wat de openingstijden van Burgers' Zoo zijn. Het is het gehele jaar geopend en zelfs tijdens de Kerstdagen, Oud- en Nieuwjaarsdag kan je de dieren bekijken. Er is alleen een verschil tussen de zomer- en wintertijd. Tijdens de wintertijd sluiten ze twee uurtjes eerder de deuren.

Wintertijd

30 oktober 2016 t/m 25 maart 2017, dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur

Zomertijd

26 maart 2017 t/m 28 oktober 2017, dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur

Verder lezen