Ontdek Thailand

Thailand is de perfecte plek om voor het eerst of zo veelste keer te gaan backpacken. Met de natuur, steden, relaxing, feesten en eilanden is het een veelzijdig land, waarbij je kan kiezen wat het beste bij je past. Maar ook waar je op ieder moment behoefte aan hebt.

Blogs over Thailand

Over Thailand

Backpack route Thailand

Er zijn verschillende routes hoe je Thailand kan gaan ontdekken. Het hangt veel af van hoe je bent, maar de meest bekende route is van Bangkok naar Chaing Mai (hier ook Pai en Chaing Rai bezoeken). En vanuit Chiang Mai naar het zuiden naar Koh Tao/Koh Samui of naar Krabi om door te gaan naar de Phi Phi eilanden of Koh Lipe.

Steden in Thailand

De grootste en ook hoofdstad is Bangkok. Als je voor het eerst buiten Europa gaat, dan kan deze stad je overwelmen en zal je een (kleine) cultuurschok kunnen ervaren.

Daarnaast zijn Chiang Mai in het noorden en Phuket in het zuiden de andere grootste steden van Thailand. Tussenin heb je nog veel kleinere steden, waar de een wat minder bekend is dan de andere.

Eten in Thailand

In Thailand vind je heerlijk eten en dat maakt niet uit of je in het Noord-Thailand of Zuid-Thailand bent. Je vindt hier overal streetfood en dit is wel iets waar je veelal je eten vandaan zult halen. Van Thaise curry's en vega fried spring rolls tot aan de klassieke Pad Thai.

Ontdek deze backpackbestemming en plan je reis! Heb je hier hulp bij nodig, dan help ik je graag hierbij.

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel