De beste reisapps (5x) tijdens het reizen

Tijdens mijn reis in Canada, waarbij ik niets van te voren heb gepland, was het gebruiken van reis apps ontzettend handig. Even een hostel boeken, weten wat de highlights van een stad zijn of een moeilijk woordje vertalen.

Er zijn veel reis apps te vinden, maar de onderstaande 5 apps komen tijdens mijn reizen echt van pas. Welke reis app is onmisbaar voor jou? Deel het in de comments.

Google Translate

Met Google Translate is van het grote Google. Dit is een van de beste vertaal apps die er zijn. Het doet precies wat je hierbij zou verwachten. Je typt je Nederlandse zin in de app, die je vervolgens laat vertalen naar één van de andere +100 verschillende talen. De helft van de talen zijn zelfs offline te gebruiken! Super handig!

Je kan het ook andersom gebruiken om iets te begrijpen. Dit kan je doen door het te gaan overtypen, maar dit kan je niet bij elke taal doen. Daar heeft de app een fantatische optie voor. Met de mogelijkheid om een tekst te vertalen door een foto te maken maakt de app super handig in bijvoorbeeld Azië. Of dichterbij huis, Oost-Europa.

Ga je naar China, Japan of Korea, dan kun je beter de Waygo app downloaden. Deze is gericht op Chinese, Japanse en Koreanse vertalingen.

Download Google Translate

Het downloaden van Google Translate is gratis voor iPhone en Android.

Download voor iPhone Download voor Android

HostelWorld

HostelWorld is een goede app voor het zoeken en boeken van een hostel en dat wereldwijd. Je zoekt eenvoudig op stad en datum, of gebruik je gps locatie om een goed en betrouwbaar hostel te vinden. Met +9 miljoen reviews van andere reizigers zorgt er voor dat het echt betrouwbaar is. En dat in 170 landen! Zo zat ik tijdens mijn backpack trip in Canada in dit hostel in Toronto.

In deze app kan je eenvoudig de prijzen zien voor een bed in een dorm (gedeelde kamer) of een pivé kamer. Om dat je met creditcard en PayPal kan betalen is het ook nog eens veilig.

Download HostelWorld

Het downloaden van HostelWorld is gratis voor iPhone en Android. Hostels boeken kost uiteraard wel geld.

Download voor iPhone Download voor Android

PackPoint

Ga je binnenkort op reis en heb je altijd te veel spullen mee? De app PackPoint gaat je daarbij helpen. Door op basis van de duur, de bestemming, het weer en de geplande activeiten van je reis vertel PackPoint precies wat je nodig hebt. Het komt ook met suggesties wat je kan inpakken, zodat je de juiste spullen meeneemt op reis.

Download gratis inpaklijst voor backpacken

Download PackPoint

Het downloaden van PackPoint is gratis voor iPhone en Android.

Download voor iPhone Download voor Android

Guides by Lonely Planet

Een handige app waarbij je reisgidsen (lees alles over Karlstad ) kan lezen van inmiddels +100 steden. Je vindt verschillende soorten informatie, zoals activiteiten, restaurants en uitgaan, plaatsen om goed te overnachting en gebieden om te winkelen. De informatie die je opgevraagd worden allemaal offline op je telefoon opgeslagen, zodat je tijdens je reis geen extra internet kosten hebt.

Een dikke pluspunt is toch wel het geïntegreerde woordenboek, hiermee kun je makkelijker met de lokale bevolking communiceren.

Download Guides by Lonely Planet

Het downloaden van Guides by Lonely Planet is gratis voor iPhone en Android.

Download voor iPhone Download voor Android

TripAdvisor

Als ervaringen van andere belangrijk zijn voor jou, dan moet je zeker de app TripAdvisor downloaden. Het is een fijne app om te weten wat de leukste hotspots (check mijn hotspots van Deventer) zijn in een stad, want de app heeft meer +500 miljoen reviews voor restaurants, hotels en activiteiten. Ook kan waarderen, beschrijven en foto's toevoegen om andere reizigers te helpen met de juiste keuze.

Wat handig aan deze app is, is dat je ook direct een tafel kan reserveren, maar ook een concert of een vliegticket kan boeken.

Download TripAdvisor

Het downloaden van TripAdvisor is gratis voor iPhone en Android.

Download voor iPhone Download voor Android

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel