Ontdek Nederland

Blogs over Nederland

Over Nederland

Nederland is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, gelegen in Europa. Nederland grenst aan Duitsland en België en vormt samen met België en Luxemburg de Benelux. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam. Een aantal andere grote steden in Nederland zijn: Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Nederland bezit ook enkele eilanden in de Noordzee die samen de Waddeneilanden vormen.

Nederland staat bekend als welvarend en economisch stabiel land waar zeer weinig armoede heerst. Nederland kent een lange kustlijn met grotendeels brede zandstranden waar het in de zomer druk is met toeristen en watersporters (o.a. kitesurfen, surfen, duiken, zeilen). Aan de kust liggen enkele badplaatsen, zoals: Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal.

Op natuurgebied heeft het land niet veel te bieden. Het landschap is veelal vlak en kent enkel een aantal bos- en duingebieden. Verder staat Nederland bekend om zijn watermanagement, vele kaassoorten en milde wetgeving. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het legale gebruik van softdrugs, de legale prostitutie (de wallen), het euthanasiebeleid en het homohuwelijk.

Overzeese gebieden van Nederland:

Onder het Koninkrijk der Nederlanden vallen ook de zelfstandige landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de bijzondere gemeentes Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Deze bijzondere gemeentes worden ook wel aangeduid als de BES-eilanden of Caribisch Nederland.

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel