Ontdek Kroatië

Welkom in Kroatië, een populaire vakantiebestemming in Europa. Wie naar Kroatië reist ontdekt al snel de mooie stranden aan de Adriatische Zee, prachtig grote natuurgebieden en de rijke historie.

Blogs over Kroatië

Over Kroatië

Kroatië is goed voor zo’n 8.000 kilometer aan kust en maakt sinds 2013 onderdeel uit van de Europese Unie. Daarnaast heeft het land prachtige bezienswaardigheden en is er zelfs Romeinse historie te vinden, terwijl het dak er aan de andere kant af gaat op de verschillende strandbestemmingen. Kroatië staat onder andere bekend om de leuke haventjes, het schilderachtige landschap en natuurlijk de heerlijk ontspannen manier van leven. Bovendien kun je er al vanaf €10 goed uit eten, de prijzen liggen er vaak een stuk lager dan hier bij ons.

Meer dan een strandvakantie in Kroatië

Kroatië ligt voor een groot deel aan de Adriatische Zee, maar heeft veel meer te bieden dan alleen als strandbestemming. Je vindt er bijvoorbeeld 1.000 vierkante kilometer aan prachtige natuur, van bossen tot aan hoge bergen. Daarnaast is het er de moeite waard om gewoon eens door de verschillende schilderachtige plaatsjes te rijden, die je even terugbrengen naar de Middeleeuwen of je in aanraking brengen met de lokale bevolking. Probeer de taal een beetje te leren spreken, of geniet van de zeer smalle straatjes en steegjes die je er tegen zal komen.

Populaire strandbestemmingen in Kroatië

Voor de liefhebbers van een zon, zeen en strand vakantie, dan kan je onder andere afreizen naar Porec, Rovinj en Pula. Het zijn drie bestemmingen in Istrië, waar je heerlijk bruin kunt bakken onder het genot van een hapje en een drankje. Het gebied ligt relatief dichtbij Nederland. Naast de stranden heeft het onder andere cultuur te bieden, waardoor je er bovendien een dag heerlijk op uit kunt trekken. In steden als Porec, Rovinj en Pula vind je onder andere overblijfselen uit tijden die ver achter ons liggen, net als kronkelige straatjes en een gemoedelijke sfeer waarin iedereen in de vakantiestemming lijkt te zijn.

Met name Porec staat bekend om het historische centrum, net als de indrukwekkende boulevard aan de kust. Je kunt er tot diep in de nacht genieten van de beste cocktails of de mooie schepen die er aanmeren. Wil je aan de andere kant ook andere bestemmingen verkennen of het binnenland intrekken? Je kunt eenvoudig reizen naar bijvoorbeeld Rovinj en Pula, of er juist voor zorgen dat je naast Istrië ook een ander deel van Kroatië kunt leren kennen.

straat-in-porechistorische-centrum-porec

Split en Dubrovnik

Ben je op zoek naar de historie van Kroatië, bijvoorbeeld in de tijd dat het nog tot Joegoslavië behoorde? Dan zijn bijvoorbeeld Split en Dubrovnik zeer de moeite waard. Je vindt er onder andere gerechten die nog aan de oude tijd doen denken. Vanuit Split kun je bovendien heel eenvoudig doorreizen naar Bosnië-Herzegovina, een land dat weer een heel ander karakter heeft dan Kroatië zelf.

Dubrovnik is een prachtige vestingstad, waar de stadsmuur nog altijd een belangrijke rol speelt. Je kunt er langs en doorheen wandelen, om een indruk te krijgen van de rijke historie die er achter de stad schuilgaat. Breng er onder andere een bezoek aan de prachtige kerken, net als bijvoorbeeld het Franciscaner klooster. Met de veerdiensten vanuit Dubrovnik heb je de mogelijkheid om eenvoudig door te reizen naar bijvoorbeeld Ancona en Bari, twee plaatsen in Italië. Wat dat betreft kun je vanuit daar alle kanten op.

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel