Ontdek Indonesië

Indonesië is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. De mensen zijn er over het algemeen super vriendelijk, je hebt er diverse culturen en mooie natuur. Indonesie telt meer dan 17.500 eilanden, bewoond en onbewoond. De meest bekende eilanden zijn Java, Sumatra, Bali, Sulawesi en Kalimantan.

Blogs over Indonesië

Over Indonesië

De hoeveelheid eilanden heeft te maken met vulkanen. In Indonesie bevinden zich dan ook de meeste vulkanen ter wereld. Dit komt doordat Indonesie op een breukvlak van drie aardeplaten ligt. Helaas heeft het land daardoor ook veel te maken met natuurrampen.

Cultuur van Indonesië

De cultuur in Indonesie is divers. Dit komt mede doordat er meerdere geloven zijn. Het grootste geloof is de Islam en hiermee is Indonesie het grootste moslim land ter wereld. Naast de Islam vind je o.a. het Christendom, Hindoeisme en Boedhisem. Welk geloof je aanhangt komt mede door de plek (het eiland) waar je geboren bent. Sumatra en Java zijn voornamelijk Islamitsche eilanden en op Bali is Hindoeisme het grootst.

Niet alleen door de cultuurverschillen, maar ook door de diversiteit in landachappen per eiland kun je ieder eiland als een landje apart zien. Zo heeft Sumatra veel jungle, Java veel vulkanen en Lombok prachtige stranden. Al klopt dit laatste niet helemaal, omdat elk eiland eigenlijk omringt wordt met prachtige stukken strand.

Wat maakt dat Indonesie zo populair is onder backbackers?

Het land is vrij toegankelijk voor toerisme. De mensen zijn erg vriendelijk en zijn behulpzaam voor toeristen. Daarnaast heeft het land een goede infrastructuur voor een Aziatisch land. Zo heeft Java een heel goed treinnetwerk (mede opgezed door de Nederlanders) en werkt Noord Sulawesi met kleine busjes die een vaste route rijden en je in en uit kan springen. Daarnaast kun je (kleine) afstanden ook goed afleggen met een Gojek (plaatselijke uber) of Grab. Indonesie heeft daarnaast als speerpunt om de infrastructuur (o.a. betere wegen en commerciele vluchten) continue te verbeteren.

Indonesië is betaalbaar

Indonesie is daarnaast aantrekkelijk, doordat het er altijd warm is en het een goedkoop land is om te reizen. Dit maakt dat Indonesie voor de kleine portomonee ook goed te bereizen is. Zo kun je een maaltijd bij de plaatselijke Warung al voor 40 cent krijgen, afhankelijk van de plaats natuurlijk. Bali is het meest toerische eiland, waardoor de prijzen hier over het algemeen hoger liggen. Er wordt veel aandacht gegeven aan al het eten, waardoor het super lekker is en het is ook nog eens Insta-waardig.

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel