Apps (9x) voor het bijhouden van je reizen

Je bent een geweldige reis aan het maken en je wilt deze reis graag gaan bijhouden. Als jij je reis bijhoudt, dan kan je het later terug lezen wanneer je weer thuis bent. Ook kan je het makkelijk met je vrienden en familie delen. Want zij zullen zicht regelmatig afvragen waar ergens in de wereld je bent, wat je al hebt gezien en hoe je het hebt.

Ook de tijd van het schrijven van een brief/ansichtkaart, vervolgens deze met de post te sturen of een mailtje typen in een internetcafé is voorbij. Met onze smartphone op zak gaat dat nu allemaal veel makkelijker, sneller en kan je er meer mee.

Wil jij zelf een eigen reisblog maken? Dat leg ik in 5 eenvoudige stappen aan je uit om te starten met je eigen reisblog van scratch! Ja, ik wil een reisblog maken.

Deze 9 reisapps helpen jou voor het bijhouden van je reizen en een reisverslag te maken en delen, zodat iedereen weeet dat het goed met je gaat en dat je volop aan het genieten bent van jouw fantastische reis.

1. Polarsteps

Met Polarsteps creeër je een tijdlijn van de plaatsen waar je bent geweest. Bij iedere plaats kan je dan je eigen foto's en teksten toevoegen. Zo breng jij jouw reis in kaart en je alles makkelijk delen met het thuisfront. Dan hoeven ze niet continue te vragen waar je precies bent.

Download Polarsteps

Polarsteps is gratis beschikbaar voor iPhone en Android. En je kan het ook via de website gebruiken. Het heeft wel in-app aankopen, maar dat is alleen als je een reisverslag laat printen.

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp Polarsteps

2. FindPenguins

De app FindPenguins is vergelijkbaar met Polarsteps. Zo volgt FindPenguins moeiteloos en automatisch je reizen. Je kan hier een prachtig reisverslag maken door foto's en teksten toe te voegen. Je kan een reis delen met vrienden, maar ook privé houden. En als je terug bent, dan kan je jouw reisverslag super snel printen.

Download FindPenguins

FindPenguins is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Er zijn wel in-app aankopen te doen, maar die heb je niet nodig als je niet een reisverslag gaat printen.

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp FindPenguis

3. Evernote

Met de app Evernote kan je goed je reis bijhouden. Je kan notities aanmaken, checklist wat je mee moet nemen of een to-do lijstje. Naast

Met Evernote maak je eenvoudig notities die je kan verrijken met foto's, video's, to-do's, audio en meer. Je kan deze notities handig opslaan in notitieboeken, wat zorgt voor overzicht. Zo kan je per land, stad of week een notitieboek aanmaken en daarin je reis bijhouden. Deel het op een manier in, zoals jij het fijn vindt.

Download Evernote

Evernote is gratis beschikbaar voor iPhone en Android. Je kan ook de Pro versie nemen, maar die heb je in principe niet nodig (tenzij je er met meerdere personen in wilt gaan bijhouden).

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp Evernote

4. Journal (by Journey)

Journal ziet er prachtig uit en werkt als een dagboek. Je kan er teksten in schrijven en deze verrijken met foto's, video's, de locatie, het weer en welke activiteit je aan het doen bent. Dat is super handig tijdens je reizen, want dan weet je naderhand ook exact het weer en waar je was op het moment van schrijven.

Je kan ook vanuit de bovenstaande Evernote (en andere apps) importeren naar Journal.

Download Journal

Journal is gratis beschikbaar voor iPhone en Andriod. En je kan het ook via de website gebruiken. Je kunt wel in-app aankopen doen of een abonnoment nemen, maar dat is niet nodig om de app te gebruiken.

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp Journal

5. 1 Second Everyday: Video Diary

Een andere leuke manier van je reis behouden is met 1 Second Everyday: Video Diary. Met deze app maak je, zoals de naam al zegt, een video van 1 seconde.

Wanneer je weer thuis ben, dan kan je met de app alle video's aan elkaar laten maken. Zo heb je een leuke video van je hele reis, zonder dat je alles moet gaan editen.

Download 1 Second Everyday: Video Diary

1 Second Everyday: Video Diary is gratis beschikbaar voor iPhone en Android. Het heeft wel in-app aankopen doen.

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp 1 Second Everyday: Video Diary

6. Momento

Met Momento kan je herinneringen in verzamelen en deze vastleggen met notities, foto's, video's, plaatsen en mensen. Deze herinneringen kan je herbeleven of delen.

Daarnaast is een voordeel van Momento dat het automatisch je dagelijkse activiteiten, berichten en foto's van social media en andere apps verzamelt.

Je kan met Momento ook reminders instellen, zodat je niet vergeet er iets in te schrijven.

Download Momento

Momento is alleen beschikbaar voor iPhone en is gratis te downloaden. Je kunt wel in-app aankopen doen.

Download voor iPhone

Reisapp Momento

7. Instagram

Grote kans dat je Instagram al op je telefoon hebt, maar deze mag niet ontbreken in deze lijst. Met Instagram Stories kan je een combinatie van teksten en foto's/video's maken en delen met je volgers. Je kan ze ook nog opslaan, zodat je ze op een later moment weer terug kan kijken.

Volg Kvntravel op Instagram

Zorg wel dat je een Powerbank bij je hebt, want bij mij vreet Instagram de batterij leeg.

Download Instagram

Instagram is gratis beschikbaar voor iPhone en Android als je deze nog niet hebt.

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp Instagram

8. Postagram

Een leuk idee is om iedere week, maand of zo vaak als je zelf wilt een ansichtkaart naar je vrienden of familie toe sturen. Schrijf een stukje tekst, upload een foto die je hebt gemaakt tijdens je reis en voer het adres in. De app Postagram regelt daarna de rest voor je.

Ook een leuk idee is om naar jezelf toe te sturen en bij terugkomst alle ansichtkaarten bundelen tot een reisboekje met een touwtje.

Download Postagram

Postagram is gratis beschikbaar voor iPhone en Android. Je moet voor het versturen voor de foto's wel betalen. Het kost 2$ voor adressen binnen de Verenigde Staten en $3 voor daar buiten.

Download voor iPhone Download voor Android

Reisapp Postagram

9. Notitie app

Je kunt ook de standaard notitie app gebruiken die vaak op je smartphone staat. Hier kan je dan jouw teksten schrijven en foto's/video's toevoegen. Dit werkt soms beter, maar niet altijd heb ik ervaren.

Eigen reisblog maken

Je kan er ook voor kiezen om een eigen reisblog aan te maken, waarbij je jouw reisverhalen en geweldige foto's op kan delen met je familie en vrienden. In een 5 stappenplan heb jij al je eigen reisblog.

Start met het maken van een reisblog

Verder lezen