Overnachten bij The Passenger Hostel in hartje Porto

Porto is de tweede stad van Portugal en is net als Lissabon perfect voor een lang weekendje weg. Overnacht in The Passenger Hostel midden in het centrum van Porto en loop door de smalle straatjes naar de verschillende bezienswaardigheden. Met een overvloed aan leuke restaurants maakt Porto het een populaire bestemming om naar toe gaan als je Portugal gaat bezoeken.

The Passenger Hostel

In het treinstation São Bento vind je The Passenger Hostel dat drie verdiepingen heeft met zowel privé- en gedeelde kamers. Ook heeft het fijne gezamenlijke ruimtes om in te relaxen of andere backpackers te ontmoeten.

Loop het prachtige São Bento treinstation binnen (ook de moeite waard om te bekijken als je hier niet gaat slapen). Aan de linkerkant, bij perron 1, vind je de glazen entree van dit fijne hostel. Bij binnenkomst heb je direct de bar (en oa. de meetingpoint voor pubcrawls) en kom je daarna in de loft terecht waar je kan relaxen, piano spelen en andere backpackers meeten.

Boek The Passenger Hostel via Booking

Privékamers

Op de eerste verdieping zijn fijne privékamers te vinden, waarbij de keuken en gedeelde badkamers aan de andere 'overkant van de gang' te vinden zijn en hebben een raam met uitzicht op het treinstation São Bento. Qua omgevingsgeluid val het mee als je gaat slapen. Je bent midden in het centrum, dus verwacht geen muisstilte, maar het is ook niet dat je er wakker van blijft liggen.

Aan het einde van de gang is er nog een gedeelde ruimte met leren banken, een bureau en een schilderachtig uitzicht op het leven in de stad. Vergeet niet even omhoog te kijken in deze ruimte en bewonder het mooie plafond. Je vindt ook aan het einde van de gang de suite die The Passenger Hostel aanbiedt. Het heeft vier slaapplaatsen en geeft je echt een loft gevoel met de hoge muren en ramen en kijk je heel mooi uit op het drukke leven in Porto.

De suite van The Passenger Hostel

Uitzicht vanuit de suite van The Passenger Hostel

Gedeelde ruimte in The Passenger Hostel

Dorms

Op de tweede verdieping zijn alle dorms van het hostel. Deze verschillen van het aantal bedden per kamer. Ook hier zijn er gedeelde badkamers die er schoon en goed uitzien. Als je een beperkt budget hebt, dan is het slapen in een dorm altijd een goede optie.

Schommelbedden, keuken en een bar

De bovenste verdieping laat zien waarom ik dit een gaaf hostel vindt. Naast de ruime en grote keuken om aan te schuiven aan het gratis ontbijt of om je eigen lunch of diner klaar te maken heeft de derde verdieping ook nog wat bijzonders.

Met een gedeelde ruimte met schommelbedden, bartafel en een bar kan je hier goed nieuwe backpackers ontmoeten. Bekijk ook het leuke activiteitenbord op de begane grond voor wandeltochten, kroegentochten, surf lessen en meer.

Schommelbedden in The Passenger Hostel

Loop je verder deze ruimte door, dan kom je op een bijzondere plek terecht. Een kamer met houten vloer je op een plek waar rust en stilte samenkomt. Een ladder, een hangend standbeeld en de klok van het treinstation São Bento (even de receptie vragen). Een perfect plek om wat yoga of meditatie te doen om de chaos en drukte van Porto even te laten bezinken.

Boek The Passenger Hostel via Booking

Ontdek Porto

Je loopt het hostel uit en staat direct op het treinstation São Bento. Vanuit hier kan je de stad Porto ontdekken. En het hostel ligt echt in het centrum, waardoor het perfect is om de meeste bezienswaardigheden van Porto te zien. Je kan ook makkelijk een uitstap maken naar het noordelijke gelegen Braga met de trein of pak bus 500 om naar Praia da Luz, een van de vele stranden van Porto, te gaan.

In Porto zijn veel leuke food hotspots en goede restaurants te vinden die op loopafstand zijn van het hostel.

Verder lezen