Oeh quasadilla's zijn zo lekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Deze vegatarische quesadilla's zijn met bonen en avocado en daarmee lekekr gezond. Met een beetje werk heb je snel een heerlijk gezonde maaltijd op tafel staan.
Dit kan als hoofdgerecht of bij het borrelen. Door te serveren met nachochips, guacamole, sour cream en een Corona/Desperados maak je er echt een Mexicaans feestje van! En tegenwoordig zijn er Corona zero (0.0%) en die zijn echt lekker!
Voor een makkelijk en lekker Mexicaans vega gerecht.
Deze vega quesadilla's met bonen en avocado zijn snel en makkelijk te maken als je weinig tijd hebt, maar wel een gezonde maaltijd wilt eten.
Bereiding
20 min.
Koken
5 min.
Totale tijd
25 min.
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Mexicaans
Aantal
2 personen
1. Groenten snijden
Snijd de avocado in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Laat ondertussen de bonen uitlekken.
2. Wrap 'm up!
Pak een wrap en verdeel geraspte kaas/cheddar er overheen. Leg op de kaas de avocado, paprika en de bonen erop. Hier bovenop verdeel je weer geraspte kaas/cheddar er overheen. Dek 'm af met een andere wrap door die erop te leggen.
3. In de pan
Giet een scheutje olie in een koekenpan. Leg de quesadilla in de pan en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Niet te hoog, want anders kan het aanbranden.
4. Omdraaien
Zodra de kaas/cheddar een beetje is gesmolten is het tijd voor het omdraaien van de quesadilla. Dit kan je doen met een spatel of een een bord (schuif de quasadilla op een bord en draai tegelijk met de pan 'm om. Bak de andere kant van de quasadilla af in ongeveer 5 minuten.
5. Smullen maar
Als de quesadilla klaar is, dan kan je het in vieren of meer snijden. En dan is het tijd om er lekker van te genieten.
Serveer met nachochips, guacamole en sour cream!
Ook heerlijk om falafel toe te voegen aan het geheel.
Liever vlees erbij? Kies dan voor biologische kip of gehakt toe.