Wat te doen in Chiang Mai: highlights & tips

In Noord-Thailand vind je de prachtige stad Chiang Mai en is het is de tweede stad van Thailand. Veel backpackers bezoeken deze Thaise stad en dat komt door de vele highlights en activiteiten rondom Chiang Mai.

8 beste highlights en activiteiten in en rondom Chiang Mai

Benieuwd wat je allemaal kan doen in Chiang Mai en omgeving? Ik heb voor jou de acht beste highlights en activiteiten op een rijtje gezet. Kom meer te weten over de cultuur, duik de natuur in of ga op avontuur tijdens je bezoek aan Chiang Mai.

1. Bezoek de tempels

Chiang Mai vind je meer dan 300 tempels, waardoor je hier perfect verschillende tempels kan bezoeken. Zeker als je geïnteresseerd bent in het boeddhisme en de Thaise cultuur. De meeste bekendste tempels Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh en Wat Suan Dok. Deze 3 tempels zijn een bezoekje zeker waard in als je in Chaing Mai bent.

2. Bezoek GEEN olifantenreservaat

Aziatische olifanten komen voor in de natuur van Thailand, waardoor je verschillende olifantenreservaten kan vinden in de omgeving van Chiang Mai. Er zijn olifantenreservaten waar de olifanten nog vastgebonden zijn, maar ook waar ze de dierenwelzijn op nummer 1 hebben gezet.

Op brochures in de hostels zie je dat je met de olifanten kan gaan zwemmen en dergelijke, maar ik vind persoonlijk niet goed. En dat je de olifantenreservaten niet moet gaan bezoeken, zodra je in aanraking of dicht in de buurt kan komen met de olifanten. Het zijn van nature wilde dieren en vind dat ze vooral zo wild als mogelijk moeten blijven.

Het is beter om enkel een (kleine) donatie te geven aan de olifantenreservaten, zodat ze wel geld hebben om voor de olifanten te zorgen.

3. Bezoek de Queen Sirikit Botanic Garden

De Queen Sirikit Botanic Garden is een botanische tuin van zo'n 1.000 hectare en is daarmee een groen paradijs. Een hele diversiteit aan bloemen, planten en bomen die je hier terug kan vinden. Niet alleen uit Thailand, maar vanuit de gehele wereld. De botanische tuin is op zo'n 45 minuten met de scooter rijden van Chiang Mai.

Queen Sirikit Botanic Garden in Chiang Mai

Queen Sirikit Botanic Garden in Chiang Mai

4. Hiken in de bergen

Chiang Mai wordt omgeven door prachtige bergen, waardoor het een geweldige bestemming is om te wandelen en trektochten te maken. Enkele populaire routes zijn het Doi Suthep-Pui National Park en het Doi Inthanon National Park.

5. Struin over de markten

Chiang Mai staat bekend om zijn avondmarkten, waar je een breed scala aan handwerk, kleding en eten kunt vinden. De meest populaire avondmarkt is de Walking Street-markt, die elke zondagavond plaatsvindt in Chiang Mai Old Town.

6. Ontspan in een spa

Chiang Mai is de thuisbasis van vele spa's en wellnesscentra waar u kunt genieten van traditionele Thaise massages en andere behandelingen.

7. Leer Thai te koken tijdens een kookles

Het noorden van Thailand heeft andere gerechten en smaken dan in het zuiden van het land. Chiang Mai staat ook wel bekend om zijn heerlijke keuken. In deze stad worden meerdere kooklessen aangeboden om zelf Thai's te leren koken. Een perfecte manier om meer over de Thais eten te weten en daarmee een stukje cultuur.

Thai kookles

8. Bezoek het Chiang Mai Arts and Cultural Center

In het musuem Chiang Mai Arts and Cultural Center worden verschillende tentoonstellingen, uitvoeringen en workshops getoond en gegeven. Deze laten de rijke cultuur van Chiang Mai zien.

Conclusie

Chiang Mai is een prachtige stad die dus veel te bieden heeft. Want of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur of avontuur, er is voor elk wat wils in deze Thaise stad in Noord-Thailand. Met zoveel dingen om te zien en te doen, zul je zeker een geweldige tijd hebben in Chiang Mai.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel