Grab, een onmisbare reisapp voor backpacken door Zuidoost-Azië

Backpacken door Zuidoost-Azië kan een onvergetelijk avontuur zijn, maar rondreizen in de bruisende steden van de regio kan een grote uitdaging zijn. Het openbaar vervoer kan verwarrend zijn, taxi's kunnen onbetrouwbaar zijn en lange afstanden lopen in de hitte en vochtigheid kan vermoeiend en zwaar zijn. Dat is de reden waarom veel backpackers en reizigers gebruiken maken van alternatieve vervoer, zoals Grab, om het reizen gemakkelijker, veiliger en comfortabeler te maken.

Grab is een van de populairste reisapp voor alternatief vervoer en heeft een verandering gebracht in de manier waarop backpackers en reizigers zich verplaatsen in Zuidoost-Azië. Het is actief in 300+ steden en acht landen. Met verschillende wijze van transport (o.a. auto's en motorfietsen) kan je naar jouw bestemming worden gebracht. Ga je wisselen van hostel (incl backpacks), naar een hidden gem of avondje uit, dan kan je gebruiken maken van deze reisapp Grab.

Voordelen Grab

Zelf maak ik ook gebruik van en dit zijn een aantal voordelen waarom ik Grab super handig vind voor backpackers in Zuidoost-Azië.

1. Makkelijk te gebruiken

Met Grab kunt u snel en eenvoudig een rit boeken naar een volgende bestemming, zelfs als u de lokale taal niet spreekt (wordt vertaalt voor je). In deze reisapp wordt het tarief van je rit zichtbaar, zodat je weet waar je aan toe bent en niet hoeft te onderhandelen of worden opgelicht. Je kan het koppelen met je creditcard, zodat cash niet nodig is.

2. Veiligheid

Veiligheid is altijd een belangrijk punt tijdens het reizen. Als man zal ik minder gevallen me onveilig voelen, maar kan me voorstellen dat een vrouwelijke solo-reiziger dit anders ervaart. Gelukkig vind Grab dit ook belangrijk en manieren gezocht en gevonden om ervoor te zorgen dat jij en ik zich veilig voelen.

Iedere chauffeur wordt gescreend en ondergaan onderzoeken naar incidenten uit het verleden. Na iedere rit kan je jouw ervaring achterlaten. En goed om te weten is dat je de rit in realtime kan volgen. Of deel jouw ritgegevens delen met andere backpackers, vrienden of familie.

3. Betaalbaarheid

Een van de beste dingen van Grab is de betaalbaarheid en dat je weet wat je kwijt gaat zijn om bij je bestemming te komen. Het zal zeker goedkoper zijn, dan ergens random een taxi te namen.

Zorg wel dat je het via de app zelf regelt, want als je ze aanhoudt op straat betaal je vaker meer. Bij Grab kan je ook beloningen en kortingen verdienen als je de app regelmatig gebruikt.

4. Flexibiliteit

Grab heeft verschillende opties van vervoersmiddellen. Zo kan je op basis van wat je wilt en budget iets kiezen. Als je alleen reist, kun je een beste een motorfiets boeken, zeker handig voor korte ritjes of in de drukke steden (trust me).

Ga je met meerdere backpackers of een langere afstand, dan is een (grotere) auto of busje handig om te doen.

5. Toegankelijkheid

Grab is beschikbaar in 300+ plaatsen (8 landen) in Zuidoost-Azië, dus je zult waarschijnlijk een rit vinden, waar je ook bent in bijv. Thailand, Vietnam en Indonesië.

De app is ook gebruiksvriendelijk en beschikbaar in meerdere talen en hiermee ook in het Nederlands.

Bestel eten met GrabFood

Naast het brengen van jou naar een bestemming heeft het zijn eigen bezorgservice voor eten genaamd GrabFood. Laat het eten bestellen voor als het een keer regent of je hebt zin in een lekkere pizza op het strand.

Download Grab

Als je een reis naar Azië plant, zorg er dan voor dat je Grab downloadt voordat je vertrekt. Het is een handige, kosteneffectieve en veilige manier om je te verplaatsen, en het kan je reiservaring een stuk aangenamer maken.

Download Grab

Conclusie

Grab is eigenlijk onmisbaar als je gaat backpacken door Zuidoost-Azië. Het is handig, veilig, betaalbaar, flexibel en toegankelijk, waardoor het een ideale manier is om je te verplaatsen. Zeker als je niet zelf een scooter/motorfiets wilt rijden. Dus heb je een backpackreis naar Zuidoost-Azië in de planning, vergeet dan niet om de Grab-app te downloaden.

Verder lezen