Visum aanvragen voor Vietnam

Voor je het populaire backpackers, maar o-zo prachtige Vietnam in Zuid-Oost Azië gaat ontdekken is één van de eerste stap: het aanvragen van een visum voor Vietnam. Hier ga je de informatie vinden die je nodig hebt! Zo dat jij op tijd een visum hebt geregeld en naar Vietnam kan om te gaan ontdekken, genieten en ontspannen.

Het visum Vietnam

Om te reizen naar Vietnam is het verplicht om in bezit te zijn een geldig visum. Het aanvragen van zo'n visum kan makkelijk online gedaan worden. Je betaalt hier ongeveer € 50,- per persoon voor.

In de omringende landen, Loas en Cambodja kan je de busreis regelen via jouw hostel of accomodatie..

De verplichte visum geldt voor alle inwoners uit Nederland (en België) om Vietnam binnen te komen. Reis je met een groep, dan moet voor iedereen (inclusief de kinderen) een visum aangevraagd worden.

Geldigheidsduur visum Vietnam

Met een visum voor Vietnam mag je maximaal 30 dagen (inclusief de dag van in- en uitreizen) verblijven in Vietnam.

Langer dan 30 dagen in Vietnam?

Wanneer je langer dan 30 dagen in Vietnam wilt verblijven, wat ik je kan aanraden, dan moet je een aanvraag indienen bij de ambassade van Vietnam in Den Haag. Je kan dan kiezen voor een 3, 6 of 12 maanden visum.

Voorwaarden visum Vietnam

Er zijn enkele voorwaarwaarden waar je rekening moet houden om naar Vietnam te reizen. Je hoeft de exacte aankomst- of vertrekdatum te weten. Ook hoef je nog niet je vervoer hebben geregeld voor je aanvraag, zoals een vlucht, bus of boot. Daarnaast moet je ook aan onderstaande voorwaarden voldoen om door de paspoortcontrole van de immigratie post te komen:

  • In bezit zijn van geldige visum, voordat je Vietnam binnenkomt.
  • Je paspoort waar je het visum mee hebt aangevraagd én moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na het verlopen van je visum.
  • Twee printjes van je visum voor Vietnam.
  • Alleen aankomen en vertrekken op één van deze luchthavens, zeehavens en grenslocatie. Lees bij "aankomst- en vertreklocaties" welke dat zijn.
  • Minimaal één overnachtingsplaats in Vietnam hebben vastgelegd.
  • In de afgelopen 3 jaar niet uit Vietnam uitgezet zijn.
  • Geen ernstige overdraagbare of psychishe ziektes die gevaar kunnen vormen voor je omgeving.

Aankomst- en vertreklocaties Vietnam

Vietnam mag je alleen in- en uitreizen bij één van de onderstaande locaties. Deze moet je al doorgeven bij het aanvragen van je visum Vietnam. Je vertreklocatie hoeft niet gelijk te zijn met je aankomstlocatie. Bekijk hier het overzicht:

Naam locatieType
Cam Ranh (Khanh Hoa)Luchthaven
Can ThoLuchthaven
Cat Bi (Hai Phong)Internationale luchthaven
Da NangInternationale luchthaven
Noi Bai (Ha Noi)Internationale luchthaven
Phu BaiInternationale luchthaven
Phu QuocInternationale luchthaven
Tan Son Nhat (Ho Chi Minh City)Internationale luchthaven
Bo YGrenslocatie
Cau TreoGrenslocatie
Cha LoGrenslocatie
Ha TienGrenslocatie
Huu NghiGrenslocatie
La LayGrenslocatie
Lao BaoGrenslocatie
Lao CaiGrenslocatie
Moc BaiGrenslocatie
Mong CaiGrenslocatie
Na MeoGrenslocatie
Nam CanGrenslocatie
Song TienGrenslocatie
Tay TrangGrenslocatie
Tinh BienGrenslocatie
Xa MatGrenslocatie
Chan MayZeehaven
Da NangZeehaven
Duong DongZeehaven
Hai PhongZeehaven
Ho Chi Minh CityZeehaven
Hon GaiZeehaven
Nha TrangZeehaven
Quy NhonZeehaven
Vung TauZeehaven

Vanuit Kampot in Cambodja ben ik tijdens mijn reis via de grenslocatie Ha Tien Vietnam binnengekomen. In het hostel was het makkelijk om de busreis te regelen naar Vietnam en online had ik een visum geregeld. Het hostel regelt met de bus organisatie de tickets en het enige wat je moet doen is zorgen dat je er op tijd bent. Dit kost misschien een eurootje meer, maar je weet zeker dat het goed geregeld is.

Hoe een visum Vietnam aanvragen?

Er zijn verschillende instanties die een visum voor Vietnam kunnen regelen. Welke daarvoor de beste is, dat kan ik je niet vertellen. Zelf heb ik mijn visum geregeld via VisumBuitenland.nl. Zeer tevreden en bij vragen werd ik snel en goed geholpen. Bekijk een van de onderstaande instanties en kijk waar jijzelf het meest vertrouwde gevoel bij krijgt:

Houd rekening mee dat bij de aanvraag gevraagd wordt om een recente pasfoto en paspoortscan te uploaden. En dubbelcheck jouw gegevens bij het aanvragen. Bij deze partijen kan je de betaling doen via iDeal, PayPal of Creditcard.

Wanneer vraag ik het visum aan?

Via online aanvragen kan het 24/7 het gehele jaar door vanuit Nederland, maar ook vanuit het buitenland. Als je maar toegang hebt tot het internet. Het is logisch dat je niet exact weet wanneer je aankomt, maar probeer het aan te vragen zodra je ongeveer weet wanneer je er zult zijn.

Spoedlevering (binnen 24 uur)

Bij sommige instanties kan je voor een extra toeslag een spoedprocedure aanvragen. Dit gaat in de meeste gevallen sneller, maar er is absoluut geen garantie dat het daadwerkelijk binnen 24 uur geregeld is. Doe het gewoon op tijd als je het van te voren kan regelen en bespaar de extra kosten voor een spoedprocedure.

Je hebt een visum geregeld en vertrekt binnenkort?

Als je nog vragen hebt, stuur mij een mailtje. Ik probeer je dan zo goed mogelijk te helpen. Heb je vragen over een aangevraagde visum, stel deze bij jouw visumorganisatie of de ambassade.

En kijk op de officiële website om de allerlaatste informatie over het reisadvies voor Vietnam te lezen voor je vertrekt.

Verder lezen