Overnachten in het centrum van Gent bij Ghent River Hotel

Voor een lang weekend leven als een bourgondiër is de Belgische stad Gent perfect. Het ligt in het westen van België tussen Brugge en Antwerpen in. Het centrum is de leukste plek om te verblijven. Zelf heb ik geslapen in het centrum van de stad in het Ghent River Hotel en dit hotel kan ik je zeker aanraden.

Gent is de hele dag en avond een bruisende stad. Dit komt door de vele leuke hotspots om te ontbijten, lunchen, borrelen en dineren die er zijn. Daarnaast is er veel te zien en doen, want het heeft veel oude en prachtige gebouwen. Deze kan je lopend allemaal bekijken of vanuit de grachten via een boottocht of je kunt een kayak huren.

De grachten van Gent

Direct aan de Leie bevindt zich het Ghent River Hotel. Leuk feitje over het hotel is dat je in een oude katoenfabriek/renaissance huis slaapt. Het is daarbij ook het enige hotel dat je middels de boot kan bereiken. Het hotel ligt midden in het centrum. Hierdoor hoef je niet eerst 2k te lopen of de tram te nemen, maar ben je direct omringt door de hotspots van Gent en de Vrijdagsmarkt. Heerlijk plekje!

Boek Ghent River Hotel via TrivagoBoek Ghent River Hotel via Booking

De route naar het hotel

Route van Gent's centraal station naar het hotel is niet ingewikkeld. Zelf ben ik met de tram geweest, maar lopend is het ook goed te doen. Je bent dan ongeveer een half uurtje bezig, maar je leert lopend de stad wel beter kennen. En je kan uiteraard ook een pauze nemen en neerploffen bij de sfeervolle terrasjes die je onderweg tegenkomt. Zelf heb ik deze route ook gelopen toen ik een dagje naar Brugge ging en vond de afstand goed te doen.

Hou er trouwens rekening mee dat je niet direct bij het hotel kan parkeren. Kom je wel met de auto, dan zijn er in de buurt wel parkeergelegenheden om je auto te droppen.

Chille binnentuin van Ghent River Hotel

Entree van Ghent River Hotel

Ontbijten met panoramisch uitzicht

Ontbijten is goed voor je, want je krijgt daarmee de nodige calorieën die je nodig hebt om de dag goed te starten. In dit hotel kan je ontbijten op de bovenste verdiepeing. Hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad Gent en dat terwijl je ook nog een goed bezig bent.

Ontbijten met dit waanzinnige uitzicht is niet bepaald goedkoop, want je betaald € 21 per persoon. Maar dan heb je wel waar voor je geld met dit uitzicht. Wil je liever in de stad ontbijten, dan kun je goedkoper bij één van deze drie ontbijttentjes, Paul (dichtbij), In Choc Gent (bij Gravensteen) of De Parkiet (aan het water), terecht.

Maar kijk eens hoe gaaf dit er uit ziet!Panorama uitzicht en ontbijten in Gent bij Ghent River Hotel

Luxe ontbijten in Gent bij Ghent River Hotel

Hotelkamer

In de moderne en stijlvolle kamer is de industriële geschiedenis van het pand (aantal voormalige fabrieksgebouwen) terug te vinden. Zo sliep ik in een kamer, waar het plafond van die waanzinnige grote balken heeft. En in de gang en ruime badkamer stond een industriële paal van vroeger. Heel mooi!

Als je geluk hebt heb je ook een kamer waar je uitkijkt op de gracht de Leie. Aan de overkant is het s'avonds heel sfeervol, want aan de gracht zitten de restaurantjes vol.

Hotelkamer van Ghent River Hotel

Hotelkamer van Ghent River Hotel

Uitgerust de stad verkennen

Na een overnachting in dit Ghent Rivir Hotel kan je uitgerust de volgende dag Gent verkennen. Of breng een bezoek brengen aan Brugge, Brussel of Antwerpen. Gent is namelijk door de centrale ligging tussen deze steden het ideale uitgangspunt.

Boek Ghent River Hotel via TrivagoBoek Ghent River Hotel via Booking

De foto's die gebruikt zijn komen van Ghent River Hotel.

Verder lezen