Bezoek de dierentuin van Hannover: Erlebnis Zoo Hannover

In één dag van de Indiase wereld naar de Noordkaap en om uiteindelijk terecht te komen in Australië tussen de kangoeroes.

Een super leuke dierentuin hebben ze in Hannover: Erlebnis Zoo Hannover. De dierentuin ligt in de stad Hannover zelf. Het stadse gevoel krijg je absoluut niet als je daar in de dierentuin rond loopt.

Echt 200 meter voor Erlebnis Zoo Hannover, werd ik aangehouden door de lokale polizei. Een controle vanwege een groot festival in de buurt van de dierentuin. Gelukkig was er niets aan de hand en konden we na 10 minuten verder.

6 verschillende thema's

In deze dierentuin hebben ze 6 verschillende thema's. In elk thema vind je de dieren in hun natuurlijke omgeving. Zo wordt iedere thema uniek en is het een ware beleving.

Sambesi

In Sambesi zagen we dieren als nijlpaarden, zwarte neushoorns, zebra's, de zeldzame Rothschildgiraffen en watervogel. Een echt Afrikaans gevoel. Met een bootje kwamen langs de meeste dieren. Berberleeuwen hebben een eigen canyon en dit ziet er heel stoer uit met de rotsen.

Vanuit de Sambesi liepen we zo door naar de Dschungelpalast.

Dschungelpalast

De Dschungelpalast ziet er uit als een vervallen maharadjapaleis uit India. Hier zagen we Aziatische olifanten, hoelmans, tijgers en panters. De olifanten kun je bijna aanraken. De verblijven zijn zo open en toegankelijk dat je het gevoel krijgt echt door een jungle te lopen. Super gaaf om te zien!

wolven-in-de-yukon-bay-hannover

Yukon Bay

Hoe gaaf is het om het gevoel te krijgen dat je op de Noordkaap bent. Een groot vrachtschip die in de haven ligt, de rauwe winldernis zichtbaar is. Hier zie de bekende ijsberen, pinquins, kegelrobben, wolven en bosbizons en kariboe's. Niet alleen bovenwater konden we naar deze dieren kijken, maar ook hoe ze zich gedragen en bewegen onderwater. Een paar keer per dag hebben ze een show. Een hele grote  zeearend vloog vlak over ons hoofd. De robben, zeeleeuwen en zeeberen showden hun kunstjes aan ons tijdens de show. Een echte beleving!

Gorillaberg

In de Gorillaberg woont elfkoppige gorillafamilie midden in een laar, omringd door beek, meer en waterval. In rotsen geplaatste panoramaramen bieden een vrij uitzicht op het sprookjesachtige natuurdecor. Daarnaast hebben ze nog meer binnen-, en buitenverblijven voor gibbons, apen en maki's. We hebben ook nog vrienden gemaakt met onze orang oetan!

orang-oetan-in-de-dierentuin

Outback

Een licht rammelende windmolen bij een nagebouwd klein Australisch dorpje zagen we rode reuzenkangoeroes, emoes, wombats, wallabies en kleurrijke papegaaien. We konden zelfs het verblijf van de bennettkangoeroes in om tussen de kangoeroes te lopen.

Meyers Hof

In dit nostalgisch dorpje, wat heel mooi is nagemaakt, liepen er geiten, schapen, koeien, varkens en pony's rond. Het Meyers Hof is het laatste gedeelte van de dierentuin. Hier zijn we ook niet lang geweest, omdat het voornamelijk bedoelt is voor de kleinste bezoekers.

Na een paar uur rond te hebben gelopen in Erlebnis Zoo Hannover kan ik je zeggen dat dit echt een super leuke dierentuin is. Alle dieren zitten in goed verzorgde en ruime verblijven. De beleving per thema is heel goed nagebouwd en zorgt dat de dieren in hun natuurlijke omgeving zitten. Mocht ik weer in Hannover zijn, dan zou ik nog een keer hier naar toe willen.

Binnenkort in de buurt van Hannover?

Ga je binnenkort naar Hannover of in de buurt ervan, dan is een bezoek aan de dierentuin in Hannover zeker de moeite waard!

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel