3 x inspiratie voor jouw volgende roadtrip in Europa

Europa is prachting! Het heeft veel cultuur en natuur te bieden. Je hoeft niet buiten Europa om te genieten van een gave reis. En in de huidige samenleving ziet het er voorlopig nog uit dat we geen verre reizen kunnen maken.

Met al het mooi's dat Europa heeft is het nu het perfecte moment om ons eigen continent te ontdekken. Op avontuur gaan dicht bij huis. Een ideale manier om door Europa te reizen is met een auto of camper. Een roadtrip maken! Ook nog eens echt Coronaproof. In deze blog deel ik 3 roadtrips die je terug kan vinden op Kvntravel.

Het ultieme gevoel van vrijheid

Het maken van een roadtrip geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Van het begin tot het einde van je trip. Het vergt soms de nodige voorbereiding, maar het is het meer dan waard. Je kan er ook voor kiezen om per dag te bekijken wat je gaat doen.

Camper van Wicked Campers

Roadtrip naar het zomerse Kroatië

Kroatië is prachtig. En daardoor ook een populaire zomerbestemmig. Het is in de zomer heerlijk weer, ligt aan de zee en het is goedkoper dan Nederland. Naast het luieren op het strand heeft Kroatië veel cultuur en geschiedenis.

Als natuurliefhebber is het hier absoluut genieten. Je hebt er de bekende nationale parken Plitvice meren en Krka meren, maar ook minder bekender mooie natuurgebieden. En als hiken niet genoeg is kan je het avontuurlijker opzoeken en gaan raften en cayoningen in de Centina rivier.

Voor de partygangers onder ons: In Poreç en Zadar zijn de avonden geweldig en kan je die pivo'tjes en cocktails naar binnen te slurpen tot in de vroege uurtjes.

Check deze roadtrip naar Kroatië

Roadtrip naar Dolomieten

De Dolomieten is een prachtige vakantiebestemming om middenin de bergen door te brengen. Dit stukje Italië biedt een heerlijke mix van de Alpen gebergte en de echte Italiaanse levensstijl.

De Dolomieten liggen in de twee noordelijkste provincies van Italië: Zuid-Tirol en Trentino. Je zou niet zeggen dat je in Italië bent, want er zijn veel alpiene tradities in deze regio. Deze Oostenrijkse invloed maakt het tot een culturele veelzijdigheid in de bergen van de Dolomieten.

Meer over deze roadtrip

Hotel in de DolomietenGenieten in Florence

Roadtrip in de winter naar Scandinavië

Wanneer -10 nog niet koud genoeg is voor je, dan is een roadtrip naar Scandinavië zeker iets wat je zou moeten doen. Een roadtrip door het Zweedse en Noorse natuur is een unieke belevenis en voelt op sommige momenten heel bijzonder. Het voelt zelfs bijna magisch aan. De ene plek is nog mooier dan de ander. Hier zijn 7 redenen waarom je naar Zweden in de winter zou moeten bezoeken.

Tijdens een winter roadtrip is er van alles te doen. Je kunt o.a.: sneeuwscooter tocht maken, op de hondenslee, ijsvissen, schaatsen en er zijn pisten om te skiën/snowboarden.Oja, en hoe noordelijker je gaat hoe groter de kans op het Noorderlicht is. Een klein beetje geluk moet je wel hebben in het winterse weer. Enne, tijdens deze roadtrip hebben we het op een dag gemist...

Zo ging de roadtrip in Scandinavië

Met extra reisinspiratie voor een roadtrip voor in Europa ben ik wel benieuwd: Welke roadtrip zou jij graag willen doen?

Verder lezen