De 4 mooiste stranden van Kefalonia

Dat Griekenland bekend staat om zijn zon-overgoten vakantie is waarschijnlijk geen nieuws voor je, maar dat Kefalonia prachtige stranden heeft wel! Op deze prachtige stranden kan je heerlijk tot rust kan komen of een duik kan nemen in het zoute water.

Griekenland bestaat uit veel eilanden en één daarvan is Kefalonia. Dit eiland is onderdeel van de Ionische archipel en is daarvan het grootste eiland. Vanaf Amsterdam is het 2,5 uur vliegen, voordat je kan genieten van deze stranden!

Hier vind je de 4 mooiste stranden van Kefalonia in willekeurige volgorde:

1. Myrtos Beach

Myrtos Beach is precies waar Kefalonia voor staat. Met de azuurblauwe en kraakheldere water en de sterke golven wil je absoluut een duik in gaan nemen. Het is een kiezelstrand, dus vergeet die waterschoenen niet!

De omgeving van het strand is omringd door prachtig groene hellingen. En is daarnaast de zonsondergang van Myrtros Beach schitterend om je dag mee af te sluiten, voordat je gaat genieten van een heerlijke cocktail.

Leuk om te weten is dat Myrtos Beach al jarenlang in de top 5 van de mooiste stranden van Griekenland staat.

Myrtos Beach

2. Petani Beach

Op het schiereiland Paliki vind je Petani Beach. Dit strand bestaat uit zand en kleinere kiezels.

Het schiereiland Paliki is te bereiken met de auto of de veerpond vanaf Argostoli naar Lixouri. Ga je met de veerpond, dan is het nog maar 20 minuten rijden naar Petani Beach. En bij aankomst begrijp je wel waarom dit een van de mooiste stranden is van Kefalonia.

Petani Beach

3. XI Beach

Xi Beach is een rood zandstrand vlakbij Lixouri op het schiereiland Paliki. Dit rode zandstrand is perfect voor gezinnen met (kleine) kinderen. Het water blijft lang ondiep, waardoor ze vrij kunnen spelen. Xi Beach is één van de meeste georganiseerde stranden van Kefalonia.

Het heeft daarnaast nog een bijzondere klei die goed voor je huid schijnt te zijn. Iedereen smeert zich hier dan mee in.

XI beach

4. Antisamos

Het strand van Antisamos is een bekend strandje, want hier is namelijk een film opgenomen met Nicolas Cage en Penélope Cruz. Bij Antisamos kan je heel goed snorkelen. Je vindt er veel vissen en het heeft een snel aflopende kiezelstrand.

Antisamos ligt op een paar kilometer van Sami, er gaat maar éen weg naar dit strand vanuit Sami, dus dit kan je eigenlijk niet missen.

Het strand van Antisamos

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel