Wat te doen in Gent: Highlights & Tips

Gent is een perfecte stad voor een kort bezoek, zoals een weekendje weg. Door de vele studenten die er zitten maakt dat Gent een bruisende stad is. Niet alleen volle en gezellige kroegjes en winkels om te shoppen, maar er is ook veel cultuur te vinden.

Benieuwd naar de bezienswaardigheden, hotspots en waar te slapen in Gent? Lees dan snel deze tips hieronder.

Kajak of SUP door de grachten

Zeker op zomerse dagen is dit super chill om te doen en je ziet ook de stad eens uit ander perspectief. Een kajak kan je huren bij hostel Uppelink (@hosteluppelink) of ga je toch voor een boottour.

Bezoek de burcht Gravensteen

In het centrum van Gent staat de burcht Gravensteen. Binnen deze burcht vind je een museum die vertelt over de geschiedenis van deze burcht. Je kan er helemaal er om heen lopen en het van de buitenkant bekijken. Entree fee: 12€.

De oude burcht Gravensteen

Belfort

Ga naar de top van Belfort en kijk uit over de historische stad Gent! Absoluut de moeite en het geld waard! Entree fee: 8€.

Street art Gent

Ontdek alle street art van Gent. Er is zelfs een straatje volledig met street art, maar door de gehele stad vind je mooie kunstwerken op de muren.

Food & drinks hotspots

Eet bij een van de vele knusse en leuke restaurants die Gent heeft. Zit direct aan de gracht bij @deparkiet, naast Gravensteen bij @inchocgent of aan de Vrijdagmarkt bij @mievieatghent (vegan).

Proef de Belgische bieren

België staat bekend om haar bieren en dat zie je hier dan ook. Voor de liefhebbers is de plek om jouw @untappd te gaan gebruiken, want er is heel groot aanbod Belgische bieren. Voor alcoholvrije biertjes is het aanbod minder. Top plek om te gaan is bij #Barrazza op het terras.

Waar te slapen?

Slapen kan op veel plekken in en buiten het centrum. Het Ghent River Hotel is een echte aanrader met de centrale, maar toch rustige locatie, maar je kunt ook bij 1898 The Post (€€€) of Hostel Uppelink (€) slapen.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel