10 favoriete hotspots van Deventer

Met een rijke historie, authentieke panden en knusse straatjes is de stad Deventer inmiddels 1.250 jaar oud. In deze gezellige stad Deventer woon ik en hierbij deel ik graag mijn 10 favoriete hotspots.

Groote Poot

Het interieur van Groote Poot voelt heel Scandinavisch aan en heeft daarnaast een gezellige sfeer. Je kunt hier goed zitten voor een vers gezet kopje koffie of een lekkere lunch. En dit allemaal met biologische producten. Dit kan je zowel binnen als buiten op het terras doen. Mocht je naar de Groote Poot toe gaan, dan raad ik je echt aan om een draaistok (een soort stokbrood) mee te nemen naar huis en hiervan te genieten.

Dit is trouwens één van mijn favoriete plekjes blogs te schrijven voor mijn reisblog Kvntravel.

Groote Poot

Coffee Together

Zo als je aan de naam al kan raden, kan je hier terecht voor een heerlijk kopje koffie met anderen. Coffee Together werkt net als Groote Poot met biologische producten. En heeft naast koffie ook thee, frisdranken, wijn en bier op de kaart staan. Zo af en toe is er een muzikant bij Coffee Together voor live muziek.

Zwarte Silo

Het voormalige Fooddock heeft plaats gemaakt voor de Zwarte Silo. Dit mooie restaurant bar zit in de binnenhaven van Deventer. Een aanrader als je op een unieke plek uiteten in Deventer wilt gaan.

Trattoria Ciao

In Deventer wordt het restaurant Ciao genoemd. Dit Italiaan restaurant is echt mijn favoriet. Het ziet er exclusief uit, maar belangrijker is de sfeer. Het is er heel gezellig en oogt knus. Er is een ruime keuze in pizza's en ik vind ze echt verrukkelijk! Naast pizza's kan je ook kiezen voor een van de lekkere pasta's. Ideaal met een glaasje wijn er bij. Perfect om je bezoek aan Deventer mee af te sluiten.

Trattoria Ciao Deventer

El Popo

Als je Mexico wilt ervaren op z'n best in Deventer dan is El Popo het restaurant waar je naar toe moet gaan. Dit Mexicaans restaurant geeft je van de muziek en interieur tot en met het eten jou deze ervaring.

El Popo Deventer

DAVO Bieren

Wil je toch nog even doorgaan, dan kun je binnen naast de ketels of, met mooi weer, in de grote tuin zitten. Een hele ontspannen sfeer en vooral in de weekenden is het er gezellig druk. Deze Deventerse bier brouwerij maakt haar eigen speciaal bieren van streekproducten die je daar kan proeven van de tap. Of je nu van een blond of donker biertje houdt. Er zit voor iedereen wel eentje tussen. En anders is er ook nog wijn te krijgen.

Vooral genieten van een zelfgebrouwen speciaal biertje met eventueel een hamburger of een van de andere snacks/bites die zij hebben.

DAVO Bieren Deventer

De Heks

Een speciaal bierencafé aan de Brink in Deventer. Ze hebben hier 25 soorten speciaal bieren van de tap en 100+ van de fles. In dit bierencafé is het er altijd gezellig en een leuke sfeer.

De Bisschop

Doorgaan tot de late uurtjes in Deventer, dan is De Bisschop een gezellig leuke plek om naar toe te gaan. Kom er niet al te laat, want zo groot is het niet en zit, zeker op zaterdagen, snel vol.

Tot slot

Dit waren mijn favoriete hotspots in Deventer. Weet jij nog een leuke hotspot die ik moet gaan bezoeken of ben jij wel eens bij een van mijn favorieten geweest, stuur mij een mail en vertel er meer over.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel