7 redenen waarom je in de winter naar Zweden moet gaan

De winters in Zweden zijn prachtig. Dus heb je nog geen plannen voor deze winter, maar je bent van plan om weg te gaan? Ervaar Zweden op z'n best in de winter. En na het lezen van onderste reden, wil je dat zeker! Zweden heeft in de winter dus veel te bieden, dus ga voor een winter trip in Zweden.

1. Bekijk het Noorderlicht

Bijna iedereen wilt dit zien, want het staat bij velen op de bucketlist. En het Noorderlicht staat ook op die van mij. Helaas heb ik dit natuurwonder nog niet mogen ervaren, ondanks dat ik vaak in Zweden ben geweest in de winter. Hoe noordelijker je gaat hoe groter de kans is dat je dit unieke verschijnsel gaat zien.
» Tip: Vlieg naar Kiruna voor een nog grotere kans.

Het Noorderlicht

2. Ga op safari met een Sneeuwscooter

Dit is echt super vet om te doen. Met een lokale gids maak je een sneeuwscooter safari en is er een grote kans om elanden en ander wild te zien. Er kunnen verschillende soorten sneeuwscootertochten worden gemaakt. Er is bijvoorbeeld keuze om een tocht van paar uur te maken, maar het is ook mogelijk voor een aantal dagen, waarbij je ergens gaat overnachten.

Sneeuwscooter safari

3. In Zweden is er sneeuw

Ja, de kans op sneeuw is in Zweden natuurlijk heel groot! Niet in het zuiden, maar in als je Noordelijker gaat, dan heb je 99% zekerheid op sneeuw.

4. Bekijk de populaire sport ijshockey

In Zweden is ijshockey populairder dan voetbal. Het gaat razendsnel em hard. Een ijshockey wedstrijd moet je gezien hebben en gelukkig kan je dat zien in Zweden zelf!

IJshockeyteam van Munkfors

5. Ga skiën in de geweldige natuur

Hou je van skien en rust? Dit beide kan goed in Zweden. Branäs is een van de bekendste skigebieden in Zweden met 24 km aan piste. Het ligt vlakbij de grens van Noorwegen. Goed te combineren met een sneeuwscooter safari. Misschien niet de zelfde hoogtes als in de Alpen, maar wel ontzettend leuk!

Skiën in Branäs, Zweden

6. Vang een (ijs)vis

Het land van de meren, zo wordt Zweden ook wel eens genoemd. Deze meren zijn in de winter bevroren. Maak een gat en probeer vissen te vangen. Je hebt er wel een speciale hengel voor nodig. En het maken van een gat, dat kost wel wat energie, zodat je lekker warm blijft.

Pas wel op dat het ijs dik genoeg en sneeuwvrij is. Ik denk altijd, als er andere op lopen dan zal het wel goed zijn. Veiligheid is belangrijk! Je wilt s'avonds toch nog wel voor de houtkachel zitten?

IJsvissen in Karlstad

7. Schaatsen op natuurijs op enorme meren

Deze laatste mag absoluut niet ontbreken. In de winter zijn de temperaturen van -20 snachts geen uitzondering. Door deze koude nachten bevriezen de grote meren. Dat maakt het perfect om op natuurijs te schaatsen in Zweden. En met al die grote meren, worden ook de nodige natuurijs marathons georganiseerd.

Verder lezen