De 11 lekkerste food hotspots in Lissabon

Lissabon is een super gezellige plek om te verblijven. Vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven vlieg je gemakkelijk op deze zonnige stad voor een weekendje Lissabon of een langer verbijf. Wil je gaan remote werken of in het buitenland werken, dan is Lissabon de stad met veel digital nomads. Om jouw trip naar deze stad geweldig te maken zijn hier de hotspots voor een ontbijt, koffie, lunch of avonteten.

Bij Casa do Jasmim en Casa do Patio, beide onderdeel van Shaidu, bieden ze een heerlijke ontbijt aan. Naast deze 2 hebben ze nog meer in Lissabon, maar ook in Porto en Sevilla. Daarmee heb je gegarandeerd al een goed begin van jouw dag en een groot voordeel: het zit al bij de prijs in. Lees hier hoe mijn ervaringen waren bij Casa do Jasmim en Casa do Patio zijn geweest.

Heb je een andere slaapplek dan een van Shaidu, wat ik me zeker kan voorstellen qua prijs in het hoogseizoen. Dan is er overal wel een bakkerij te vinden met verse broodjes en grote croissants. Zoek naar een Pastelaria bij jou in de buurt voor dit lekkers. Wil je wat uitgebreider eten, dan kan ik je de koffietentjes hieronder absoluut aanraden.

Hotspots voor koffie en ontbijt

Hello, Kristoff

In de populaire wijk Bairro Alto vind je dit Scandinavische uitziende koffie tentje. Het is een gezellige plek om te ontbijten of lunchen.

Dear Breakfast

We blijven in de wijk Bairro Alto, want iets verderop vind je Dear Breakfast. Een prachtig pand waar je dit ontbijt tentje vind. Het is een over-de-top en daarmee perfect voor je Instagram.

Neighbourhood

Ook Neighbourhood ligt in Bairro Alto. En is een leuke plek om gezellig een koffietje te doen.

Fauna & Flora

Voor super lekker eten moet je echt even langs Fauna & Flora gaan. En check voor even hun Instagram (@founafloralisboa), want het staat helemaal vol met lekker eten!

Voor de Digital Nomads onder ons: In zo goed als alle koffietentjes mag je in het weekend hier niet met je laptop zitten en werken.

In de wintermaanden is de zon vooral bij de ‘massa-terrassen’. Omdat ik niet zo hou van de massa-terrassen kies ik liever om een lekker broodje bij een Pastelaria af te halen. Dit broodje neem ik dan mee naar een bankje of naar het water om daar lekker in de zon te zitten en genieten van een fijne lunch.

Dat kan trouwnes ook heel goed in de zomer. Daarnaast kun je ook bij een van de bovenstaande koffietentjes zitten, want in de zomer is er op meer plekken zon. En zijn de temperaturen hoger dat je liever in de schaduw wilt gaan zitten.

Restaurants

Meer op zoek naar leuke restaurant in Lissabon? In Lissabon is er een ruime keuze aan goede restaurants en afhankelijk waar je zin in hebt. Dit zijn de leukste restaurants van Lissabon waar ik ben geweest.

Tantura

Bij Tantura kan je heerlijk Mediterraans uiteten. Ga voor een lekkere fallafel, pita broodje met zelfgemaakte hummus of een ander (vlees)gerecht. Dit restaurant is ook ideaal voor vega/vegans.

ZeroZero

Met ovenheerlijke pizza’s vers uit een steenoven. Je kan hier heel goed buiten zitten op het terras dat je niet verwacht. Met lekker veel groen om je heen heb je niet meer het gevoel dat je in de binnenstad van Lissabon zit en kan je genieten van een verse pasta of pizza.

Farés

De hotspot Farés vind je in Bairro Alto. Met een hele relaxte sfeer en super lekker (vega) eten. Je bevindt je hier vooral tussen de locals en het is echt perfect voor shared dinner en cocktails.

Boa Bao

Boa Bao heeft een Aziatische keuken en heel veel keuze in verschillende cocktails. Deze plek is ook geliefd door de locals en in de zomerse periode kan je gezellig op een plein zitten op het terras van ze. De sfeer binnen ziet er tof uit, dus neem zeker even een kijkje!

Nood

Nood is net als Boa Bao een Aziatische keuken. Deze is minder gehypt door iedereen en daarmee is het ook een stukje goedkoper. Maar het eten is er net zo lekker!

Time Out Market Lisbon

Foodmarket Mercado de la Ribeira (Time Out Market Lisbon) is precies wat het zegt. Een market waar enorm veel verschillende keukens zijn. Veel locals komen hier om te borrelen en een hapje te eten. Je kan hier dus zeker wel wat lekkers eten door van alle keukens een klein gerechtje te bestellen.

Take-away Pizza's

Een pizza afhalen en deze meenemen naar het water of op een grasveld bij Doca da Ribeira das Naus (opent Google Maps). Dit heb ik zelf ook gedaan door een pizza af te halen bij PZA Pizza Alla Pala. Vervolgens een klein stukje lopen en dan lekker aan het water zitten. Heel chill en ook nog goed voor je budget!

Daarnaast is Lissabon helemaal weg van cocktails en kan je die overal wel bestellen en er zijn speciale cocktails bars. Of je nu van een Mojito houdt of liever een mocktail (alcoholvrije cocktail) wilt er is voor iedereen wel eentje te krijgen.

Enjoy van deze food hotspots in Lissabon!

Een dikke tip die ik je echt wil meegeven is dat je voor de vrijdag en zaterdag echt moet reserveren of heel vroeg moet komen als de keuken open is. Dit is meestal 18.30, maar check het altijd eventjes wat de openingstijden zijn van waar je wilt gaan eten. Dan heb je nog een kans om te mogen zitten. Wil je zeker zijn dat je een plekje hebt om bij een van deze leuke restaurants te gaan eten, dan raad ik je aan om te reserveren. Deze fout heb ik zelf een paar keer gemaakt en wil jou dat helpen voorkomen.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel