Makkelijk een veilige paspoort kopie met de app KopieID

Tijdens het backpacken vragen hostels, scooterbedrijfjes of lokale surfschool anders kan huren om een kopie van je paspoort. Geef echt nooit je paspoort, zodat zij een kopie maken. Zorg daarom voor een kopieetje van je paspoort, waarbij je fraude gevoelige gegevens verbergt. Onze overheid heeft een app ontwikkelt, waarbij je dit heel makkelijk kan doen.

Veilige kopieën maken

Het werkt heel simpel. Je maakt een foto van je paspoort en streept de privacygevoelige informatie door. Door deze gegevens te verbergen voorkom je dat je zomaar slachtoffer wordt van identiteitsfraude. Het wordt namelijk veel moeilijker als belangrijke informatie is doorgestreept.

Download voor iOS Download voor Android

Welke gegevens doorstrepen op paspoort?

Dat ene hostel in Bangkok, die man die de scooters verhuurt in Griekenland of die surfbabe heeft echt niets aan jouw burgerservicenummer, dus streep die standaard door. En in sommige gevallen kan je ook jouw foto doorstrepen.

Zorg er wel voor dat altijd op de kopie staat voor welk bedrijf het is en de datum. En wanneer je niet een printer meesleept in je backpack kan het nog oldschool met een pen.

Zo maak je een veilige kopie, waardoor kwaadwillenden er niets meer aan hebben.

KopieID

Makkelijk opslaan en delen

Het toevoegen van het bedrijf en datum kan makkelijk in de app zelf. Dat noemen ze hier een watermerk. Dat is heel handig als je het wilt delen of ergens moet uploaden. Je kan er ook eentje maken zonder watermerk. Deze kan je dan meerdere keren printen en met je meenemen. Denk beetje aan onze wereld en neem geen 100 mee. Zo veel heb je er echt niet nodig.

Hoe werkt de app KopieID?

In deze instructie video wordt uitgelegd hoe je de app kan gebruiken en hoe die werkt.

Download de app KopieID

De app KopieID kan je gewoon downloaden in de app store. Via deze 2 links ben je direct op de juiste pagina in jouw iOS of Andriod app store.

Download voor iOS Download voor Android

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel