Göteborg in 24 uur

In Zweden heb je een aantal grote steden en Göteborg is daar eentje van. Het wordt gezien als de tweede stad van het land. Wat zeer opvallend is aan Göteborg zijn de Nederlandse invloeden die je veelal tegenkomt, doordat er veel Nederlandse architecten gebouwen hebben ontworpen.

In 24 uur heb ik de stad Göteborg beleefd en ervaren. Een stad waar je in één dag veel kan zien en doen. Hierbij deel ik mijn ervaring van 24 uur in Göteborg.

Göteborg

Vanuit Nederland ben ik meegereden met mijn ouders en werd ik met een backpack gedropt aan de rand van het centrum van Göteborg. Bij het nieuwe stadion van voetbalclub IFK Göteborg om precies te zijn.

Vanaf het stadion naar het centrum is niet ver en is daarmee prima lopend te doen. Zo zie je gelijk alvast een stukje van Göteborg. Dat is tenslotte mijn reden om deze Zweedse stad te gaan bezoeken.

Via HostelWorld heb ik mijn hostel geboekt in de Haga buurt. Dit is was in de buurt van Skansen Kronan en Slottsskogen. Deze twee highlights vond ik de moeite waard om te bezoeken. Perfect te combineren met een stadswandeling.

Highlights Göteborg

  • Wijk Haga
  • Skansen Kronan
  • Stadspark Slottsskogen
  • De Viskerk
  • Centraal station

De populaire wijk Haga

Haga is een gezellige en hippe wijk in Göteborg. Met de leuke cafés, koffietentjes en de vele studenten is deze wijk zeer gezellig. Ook kan je in Haga heel goed een Fika houden. Fika is een Zweedse traditie, waarbij je koffie met wat lekkers gaat drinken met vrienden en/of familie.

Skansen Kronan

In de wijk Haga staat een oud fort die Skansen Kronan heet. De toren van dit fort is nog intact. Je komt bij de Skansen Kronan via een trap. Wat trouwens een enorme klim is. Als je eenmaal boven bent, dan is het uitzicht over Göteborg fantastisch. Niet alleen overdag, maar ook 's avonds heb je een heel mooi uitzicht.

Op donderdag en vrijdag is de toren open en kan je boven genieten van een drankje. Ga je op een andere dag, dan kun je in Haga heel goed je drankje doen.

Stadspark Slottsskogen

In het zuid-westen van de stad vind je het grootste stadspark van Göteborg, Slottsskogen. Het stadspark is heel populair onder de lokacs en wordt dan ook veelvuldig gebruikt om te wandelen, hardlopen of fietsen.

Naast de ruimte en de rust die je hebt, is er in Slottsskogen een dierenpark. In het dierenpark zie je veelal Scandinavische dieren. Elanden, rendieren en zeehonden. Wat misschien wel het leukste is, is dat het gehele park gratis is.

Het lijkt mij dan ook super om hier in de zomer op het gras te genieten. Iets wat in de winter niet te doen is met al die sneeuw en de kou.

De Viskerk

Göteborg is een havenstad waar veel vis wordt gevangen, verkocht en gegeten. De beste plek om de vis te kopen is in de viskerk. De viskerk heeft een mooi ligging, want je vind het aan de gracht.

De vismarkt is alleen doordeweeks geopend en van wat ik heb gehoord van de locals is het echt de moeite waard om het te bezoeken. Helaas was ik in het weekend en heb ik geen bezoek kunnen maken aan de viskerk.

Centraal station

Het station van Göteborg is centraal gelegen. Naast Drottningtornet vind je de prachtige stationshal vanwaar je verder het land in kunt reizen. Bij mij was het in de winter en om het sfeervoller te maken was het versierd met allemaal lichtjes. Het is een levendig station waar je veel kan doen. Binnen zijn genoeg koffietentjes en je vindt er altijd wel goede straatmuzikanten.

Dit zijn mijn tips en maak jullie ervaring in Göteborg net zo leuk als die van mij. De stad heeft namelijk veel te bieden en is hiermee perfect voor een stedentrip in het mooie Zweden.

Verder lezen