e-VOA aanvragen (60 dagen) voor Indonesië

Indonesië, en met name Bali, is een populaire bestemming voor reizigers over de hele wereld. Dat komt door de prachtige stranden voor surfen of relaxen, vriendelijke cultuur en heerlijke keuken die het land rijk is. Als je van plan bent om naar Indonesië te gaan heb je een visum nodig en is het handig om te weten wat de visumvereisten zijn.

Gelukkig biedt Indonesië sinds kort een online visum (e-VOA) voor 60 dagen aan dat eenvoudig online aan te vragen is en bespaar jij tijd en geld. Hier geef ik je alle informatie die je moet weten over het online visum voor 60 dagen, inclusief hoe je het visum aanvraagt, benodigde vereisten en tips voor je reis naar Indonesië.

Let op! Er zijn online aanbieders die dit voor je kan regelen, maar daar zitten scammers en partijen die onrealistische bedragen vragen.

e-VOA 60 dagen aanvragen

Om het 60-daags online visum aan te vragen, kun je de website van de Indonesische immigratie bezoeken. Het is eenvoudig en met slechts enkele stappen worden aangevraagt.

Je moet persoonlijke informatie delen, zoals je naam en paspoortgegevens + een recente pasfoto uploaden. Zodra je de aanvraag hebt ingediend en hebt betaald, ontvang je binnen enkele werkdagen (meestal 2-3 werkdagen) het e-visum in je inbox. Print het visum uit en houd het bij je tijdens je aankomst in Indonesië.

Vereisten visum

Om het online visum voor 60 dagen aan te vragen, moet je een paspoort hebben die nog minimaal zes maanden geldig is vanaf de aankomstdatum in Indonesië. Vaak moet je ook een bewijs hebben dat je het land uit gaat. Denk aan een retourticket of een ticket naar je volgende bestemming. Uiteraard binnen die 60 dagen.

Stap-voor-stap handleiding

  • Ga naar de website https://molina.imigrasi.go.id en klik op de knop "e-VOA" en vervolgens op "Apply".
  • "Register" een nieuw account en voer alle vereiste persoonlijke gegevens in en upload een recente pasfoto.
  • Betaal de visumkosten met je creditcard.
  • Wacht op de goedkeuring die meestal 2 to 3 werkdagen duurt.
  • Zodra het visum is goedgekeurd kan je de e-VOA printen en meenemen naar Indonesië.

Indonesische immigratie website

Kosten 60 dagen e-VOA visum

De kosten voor het e-VOA visum zijn 1.500.000 IDR + een klein % van het gebruik van een creditcard. Omgerekend is dat ongeveer 95 euro. Het is niet goedkoper dan 2x een visum on arrival (ongeveer 70 euro), maar absoluut goedkoper dan wanneer je een visum-run moet gaan doen: vliegticket + vervoer naar/van de luchthaven.

Voordelen van 60-dagen visum

  • Geen paspoort afgifte: Je hoeft niet naar een random visa agency te gaan, waar je jouw paspoort moet achterlaten voor een verlenging van je visum. Je hebt dus de hele periode jouw paspoort bij je.
  • Kostenbesparend: Je hoeft geen visum-run te doen, waardoor je een vliegticket en vervoer naar (en van) de luchthaven bespaart.
  • Tijdsbesparing: het online visum proces zorgt er voor dat je niet in de rij hoeft te staan voor de visum. Wel sta je in de rij om je visum te laten controleren.
  • Langer verblijf: Met het visum voor 60 dagen kan je langer in Indonesië blijven en het op je eigen tempo te ontdekken. Ga bijvoorbeeld voor slow travel en neem de plekken langer en beter in je op zonder dat je Het biedt de mogelijkheid om slow travel te ontdekken.

Vraag e-VOA aan

Als je langer dan een maand wilt gaan reizen in Indonesië of zo lang op Bali wilt zitten om het leven als een digital nomad, vergeet dan niet van te voren de e-VOA (het online visum voor 60 dagen) aan te vragen. Het is eenvoudig, bespaart geld en tijd.

Indonesische immigratie website

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel