Weekend weg naar Texel

Nog nooit ben ik op een van de Waddeneilanden geweest en daar is afgelopen weekend verandering in gekomen. Er stond een weekendje naar Texel gepland om met het gezin de verjaardag(60) van mijn vader te vieren, gefeliciteerd pap!

Op naar een weekendje Texel

Vrijdagochtend ben ik, samen met mijn broertje, vertrokken richting het Waddeneiland Texel. De rest van het gezin reden met een andere auto. Vanaf mijn stad Deventer is het volgens Google Maps slechts 3 uur rijden inclusief de boot overtocht.

Helaas is niets minder waar, want in Den Helder bleek dat wij niet de enige waren die aan een weekend of dag Texel hadden gedacht. Na een uur file, zonder airco, kwamen we dichterbij de veerpond. Gelukkig konden we vrij makkelijk doorrijden en hoefden we niet lang te wachten, doordat we van te voren de tickets online hadden gekocht.

Tip: Boek online je tickets voor de veerpond om te voorkomen dat je lang in de rij moet staan.

Overnachten op Landal Sluftervallei

Met een korte overtocht naar het eiland Texel kon de reis richting het noordelijke gedeelte. We hadden een huis gehuurd op Landal Sluftervallei. Het is een mooi park met zeer mooie woningen. Ook de faciliteiten die zij hebben zijn goed.

Het park ligt op een perfecte loop afstand van het strand. Na 10 minuten lopen in duinen kom je op het strand terecht. Het waaide er wel hard, dus lekker op het strand zitten zat er niet in.

Op het strand van Texel

Zeehonden tour Den Burg

Den Burg is het grootste stadje van het eiland waar veel toeristen te vinden zijn. En zo ook wij. In de haven zijn verschillende tours te boeken, zoals zeehonden bekijken, sportvissen en garnalen vangen. Wij kozen er voor om zeehonden te gaan bekijken. Met een bootje dat geschikt is voor ongeveer 12 personen varen we de haven uit.

De boottocht was heerlijk en dat kwam denk ik vooral door het perfecte weer. Rond de 25 graden en met een heerlijk windje er bij. Je kan wel nat worden op de boot en dat hadden sommige ervaren. Maar met dit weer was het geen straf.

De zeehonden komen in de Waddenzee het meest voor. Tijdens laagwater liggen zij op de zandplaten te rusten en zonnen. Zie hieronder de zeehonden die ik heb gezien.

Zeehonden in de Waddenzee

Solexen op Texel

Om het eiland op een leuke ontspannen manier te verkennen hebben we een aantal Solexs gehuurd. Een Solex is een soort fiets met hulpmotor. En komt van oudsher uit Frankrijk.

En zeker op een eiland als Texel, waar veel wind is, is het ideaal om een Solex of scooter te huren. Je hebt voldoende tijd om rondom je te kijken en je kan meer bekijken van het eiland dan wanneer je een fiets huurt (dit is wel echt perfect bij een stedentrip).

Verder lezen