Wat te doen in Lissabon: highlights & tips

Het levendige Lissabon is de hoofdstad van Portugal en heeft veel te bieden voor een stedentrip of in combinatie met een roadtrip door Portugal. Het fijne aan deze stad is de heel relaxte sfeer, veel bezienswaardigheden in en rondom en je kan er heel goed (vegan) eten bij de leukste en lekkerste hotspots. Benieuwd naar de highlights, hotspots en waar het beste te overnachten in Lissabon? Lees dan mijn tips over Lissabon in deze blog.

Wat te doen in Lissabon

In Lissabon hoef jij je niet te gaan vervelen, want deze bruisende stad heeft veel te bieden op ieder moment van de dag. Wat je allemaal in Lissabon kan zien en doen deel ik hier met je, zodat je voorbereid naar Lissabon kan gaan.

Castelo de São Jorge bezoeken

Op een heuvel van 110 meter hoogte in de wijk Alfama ligt Castelo de São Jorge. In Lissabon is dit het meest bekende kasteel en daarnaast is het ook nog een van de oudste gebouwen. Vanaf het kasteel Castelo de São Jorge heb je uitzicht over zowat heel Lissabon en de rivier de Taag. Om er te komen heb je een ticket nodig (€5 t/m 25 en € 10 voor 26+). Je kan ze via de website kopen of bij de ingang.

Ritje maken in een gele tram

In heel Lissabon zie je overal de bekende gele tram rondrijden. Om deze gele trein staat Lissabon dan ook bekend om. De meest populaire is tram 28 en als je hier instapt, dan kom je o.a. langs de wijken Alfama, Baixa en Chiado. Deze gele tram 28 is over het algemeen het minst druk in de ochtend en kost je maar 3 euro voor de hele rit als je blijft zitten.

Zoek je een Instagram-waardige foto locatie met zo'n typische gele tram? Dan moet je naar de steile straat "Rua da Bica de Duarte Belo" gaan. Hier rijdt een tram op en neer en kan je de beste Instagram foto's maken met een tram. Ga in een zijstraat en wacht tot de tram langskomt.

Er zijn ook nog andere trams die je hetzelfde gevoel geven en net zo leuk zijn om mee te pakken. Deze zijn dan niet altijd geel, maar wel net zo handig om door de stad te gaan.

Ga naar het creatieve LX Factory

Aan de rand van het centrum vind je op een oud industrieterrein het hippe en creatieve LX Factory. Er zitten hier veel creatieve ondernemers en dat is ook te zien met veel pop-up stores, hippe restaurantjes, creatieve design winkels, (dak)terrassen en je ziet veel gave street art binnen LX Factory.

Dagtrips vanaf Lissabon

Als je langer in Lissabon bent of je wilt meer van de omgeving buiten Lissabon zien, dan zijn er ook dagtrips heel goed te doen vanuit de stad. Dit zijn de 2 beste dagtrips vanuit Lissabon.

Dagtrip naar Sintra

Als je meer van de omgeving van Lissabon wilt zien, dan is een dagtrip naar Sintra een aanrader. Deze plaats is voelt magisch aan met kastelen, paleizen en landhuizen. En de vele grote en mooie botanische tuinen. Met de trein reis je in 40 minuten er naar toe. Vanuit hostels en de stad worden ook daytrips aangeboden om naar deze magische plek in Portugal te gaan.

Dagtrip naar Cascais aan het strand

Als het een lekker zomerse dag is en je wilt verkoeling of de stad even ontvluchten, dan kan je met de trein vanuit Lissabon (Cais do Sodre) naar Cascais in 40 minuten. Cascais is een leuk en gezellig kustplaatsje met mooie stranden. Hier kan je een hele dag lekker genieten van het mooie weer aan het strand. En hou rekening mee dat het op hete dagen het hier kan druk worden, want iedereen wilt dan verkoeling hebben.

Viewpoints Lissabon

Aan het eind van de middag in Jardim do Alto de Santa Catarina wordt het gezellig druk met veel locals en andere backpackers. Als je geluk hebt, dan is er een straatmuzikant voor een extra relaxte sfeer om de zonsondergang te bekijken. Tip: neem eigen drankjes mee.

Viewpoint Castelo de São Jorge

Een andere viewpoint is bij het Castelo de São Jorge. Bij dit kasteel kan je naar 110 meter hoogte en vanaf de torens kijk je uit over de heel de stad Lissabon en de rivier de Taag.

Food & Drinks hotspots

In Lissabon zijn er veel restaurants te vinden voor ontbijt, lunch en diner. Ga je voor Italiaans eten bij ZeroZero of Mediterraans bij Tantura of Farés? De leukste food hotspots heb ik alvast voor je op een rijtje gezet.

Daarnaast kan je overal in Lissabon cocktailbars vinden. In en rondom Pinkstreet vind je de meeste cocktailbars, maar ook in de buurt van Boa Bao/Nood.

Overnachten in Lissabon

Met Casa do Jasmim Boutique Guesthouse heb je een heerlijke plek om te overnachten in de populaire wijk Bairro Alto.

Andere goede guesthouse die ik je kan aanraden is Casa do Patio.

Ga je Lissabon op budget doen, dan is Lisbon Destination Hostel perfect om te overnachten. Dit hostel zit in het treinstation (daar merk je s'nachts helemaal niets van). Daarmee kan je zo met de trein voor een dagtrip naar Sintra.


Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel