LX Factory is de industriële hotspot in het centrum van Lissabon

Steeds vaker wordt een oud industrieterrein in een stad populair. Zo ook aan de rand van het centrum in Lissabon vind je op een industrieterrein het hippe en creatieve LX Factory. En deze plek is een must-see voor wanneer je in Lissabon bent.

Bij de grote brug in Lissabon vind je de hotspot LX Factory. Omgeven door grote smeedijzeren poort als ingang kom je op het voormalige fabrieksterrein. Niet te missen!

Voor mij als creatieveling voelt dit terrein aan als een paradijs. Je komt hier naast andere creativelingen ook de lokale bevolking tegen die graag ontsnappen uit het drukke downtown van Lissabon. En uiteraard komen hier ook de nodige toeristen, want dit is echt een heerlijke plek.

Wat is er te doen bij LX Factory

Op dit terrein kan je echt van alles doen, maar het hangt vooral af wanneer en hoelang je hier wilt zijn. Zal zeker aanraden om lekker een paar uur hier te zijn, zodat je alles goed hebt kunnen beleven en relaxen.

Je vindt dan ook in en rond het oude fabrieksgebouw uit 1846 van alles, zoals:

  • Hippe restaurantjes
  • (dak)Terrassen
  • Design winkels
  • Pop-up stores
  • Kunstgalerijen/Graffiti
  • Creatieve ondernemers

Het gebouw in het midden heeft in elke ruimte een andere ondernemer die haar of zijn bedrijfje heeft en dat allemaal in een industriële sfeer. En op de zondagen is er een openluchtmarkt. Kortom, genoeg te doen en zien.

Oja, check zeker hun website als je hier naar toe wilt gaan, want op de site van LX Factory vind je de agenda met alle evenementen die er gehouden worden.

Overnachten LX Hostel

In het centrum van LX Factory vind je LX Hostel. Dit hostel zit in een van de oude fabrieksgebouwen en is daarmee een mooie en unieke plek om in Lissabon te slapen. Met de trappen aan de buitenkant van het gebouw die helemaal doorgaan naar het dakterras!

Check LX Hostel op Booking.com

Praktische tips voor LX Factory

Hier nog handige informatie over LX Factory op een rijtje om te weten waar het is, hoe je er komt en wanneer het open is.

//: # (Verborgen onder de brug ligt het hippe industriële ministadje LX Factory, waar menig creatieveling, local en goedgeïnformeerde toerist zich graag neervlijt voor een drankje, mooie lokale producten koopt of cocktails drinkt op een rooftop terras. LX Factory is vrij jong als culturele hotspot: de ministad met 23.000 m2 aan oud fabrieksterrein is sinds 2008 nieuw leven ingeblazen door een groep jonge ondernemers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een creatieve broedplaats waar altijd wel iets te beleven is; van mode tot architectuur, van muziek en eten tot design.]

Waar vind je het?

LX Factory vind je onder die grote bekende brug Ponte 25 Abril en het adres is Rua Rodriques de Faria 103.

Hoe kom je er?

Je kan op verschillende manieren hier komen. Vanuit het centrum kan je tram 15E pakken en uitstappen bij Sto Amaro. Wil je liever met de bus, dan kan je het beste vanaf Praca Figueria (714) naar Calva'rio gaan. Als je hier bent, dan moet je nog een paar minuten lopen tot je er bent. Ook de taxi is nog een optie, want er rijden er genoeg.

Het leukste en handigste is om een fiets of zo'n elektrisch stepje te pakken die je overal in Lissabon kan vinden. Dit is gewoon veilig, want je gaat over een "nieuw" aangelegd fietspad. En dan kan je ook makkelijk door richting Belém gaan. En fietsend die kant op is ook nog eens goed voor je.

Wanneer is het open?

LX Factory is iedere dag van 06.00 en 02.00 open. Zo kan je zelf bepalen op welk moment van de dag je er wilt zijn.

Verder lezen