Waarom de Niagara Falls geweldig zijn

Op de grens van Canada en Amerika liggen de prachtige Niagara Falls.

Vanaf Toronto is het een kleine twee uurtjes rijden met de auto, maar je kan ook met de bus (Tip: gebruik GreyHound) gaan. Mocht je in New York zijn, dan duurt het iets langer, maar je zult er geen spijt van krijgen.

Het is geen groot natuurgebied in niemandsland, nee, het trekt heel veel toeristen aan. Iets wat bijzonder is, dat wilt natuurlijk bijna de hele wereld wel zien.

De Niagara Falls

In de buurt van de watervallen vind je dan ook vele hotels, casino's en restaurants aan. De Niagara Falls zijn daardoor echter niet minder indrukwekkend. Het blijft natuurlijk een natuurverschijnsel.

De Niagara Falls zelf zijn geweldig, omdat het er zo veel water door heen blijft stromen geeft het een enorm geweld! De power, de kracht en de omvang van de waterval maakt dit natuurwonder bijzonder.

Toeristen bij de Niagara Falls

Om al die toeristen een plezier te doen, kan je vanaf verschillende manieren de watervallen bekijken. Vanaf Amerika (of eigenlijk de Verenigde Staten), en uiteraard vanaf Ontario in Canada. Ook heb je de Maid of the Mist tour, waarbij je met een boot het water op gaat. Je wordt hier wel zeiknat van (droge sokken mee nemen dus)! De watervallen kan je ook zien vanaf de achterkant (Journey behind the Falls).

Niagara Falls

Niagara Falls

Niagara Falls

Ben je nog niet naar de Niagara Falls geweest? En het maakt niet uit of je in Toronto bent of in New York. Het is een aanrader!

Verder lezen