Hoe een reisblog bijhouden

Een reisblog bijhouden kost veel tijd en het is heel leuk (spreek uit ervaring). Het delen van reiservaringen, reistips en naast het delen van waardevolle informatie voor (nieuwe) reizigers is het super om de opgedane herinneringen te herbeleven tijdens het schrijven.

Hier ga ik het niet hebben over hoe je een reisblog maakt, maar wat je moet doen voor het bijhouden van jouw reisblog, daar is deze blog voor. Voor het bijhouden van een reisblog heb je tijd en inspiratie nodig. Waar je aan moet denken bij het bijhouden van je reisblog is het volgende.

Reizen

Ja reizen, cool! Wil je geloofwaardig zijn, dan zal je op reis moeten gaan (oh wat erg als reisverslaafde). Je hebt input nodig om iets over te schrijven. Je kan tijdens je reizen gaan bloggen, maar dan moet je al je gear meenemen. Dit is handig als je voor een langere tijd weg bent, maar voor een korte trip kan je het ook bijhouden op een reisapp of notities maken in een schriftje. Bij terugkomst kan je het verwerken in een blog en publiceren.

Content creeren

Wat voor soort content wil je gaan aanbieden via jouw reisblog? Wil je vooral een reisverhaal delen over hoe je een bepaalde plek ervaart, zoals mijn road trip naar Kroatie of wil je tips & tricks voor het backpacken delen. Hoe je zo'n content plan maakt, daar komt later speciaal een blog voor die jouw daar helemaal bij helpt met het opzetten ervan.

Typen maar op dat toetsbord

Daarna zal je een liefdesrelatie met je laptop moeten beginnen. Je gaat deze heel vaak gebruiken, want zonder te typen komt er geen blog. En zonder blogs komen die bezoekers ook niet op je splinternieuwe reisblog. Dat is natuurlijk zonde, want voor het maken ervan heb je al waarschijnlijk al aardig wat uurtjes in zitten.

Foto's/video's maken

Goede foto's maken is key voor jouw reisblog. Je kan er voor kiezen om de foto's te bewerken, maar die keuze laat ik aan jou over.

Daarnaast kan je ook video's maken voor bepaalde sfeerimpressies. Video's worden over het algemeen beter bekeken, maar het kost meer tijd en energie om ze te maken.

  • Beste video apps (binnenkort een blog)

Social media bijhouden

Naast je reisblog zul je waarschijnlijk een social media kanaal hebben. Dit heeft extra voordelen, want het kan extra bezoekers opleveren. Deel nieuwe blogs, mooi foto's en leuke & interessante reisverhalen. Ook kan je inzichten delen over de reis die je nu aan het maken bent via IG Stories. Hoe meer social media kanalen je hebt, hoe drukker je bent met het bijhouden van al deze kanalen natuurlijk.

  • Instagram inzetten voor engagement
  • Pinterest Marketing voor traffic
  • Email Marketing voor engagement & traffic

Werk vooruit en plan in

Oef, dit klinkt nu als een nerd, vind je ook niet? Met vooruit werken bedoel ik dat je blogs en social media al hebt gemaakt, maar nog niet hebt gepubliceerd. Deze content plan je in, zodat ook tijdens je trip nieuwe content plaats voor je fans/volgers of bezoekers.

  • Blogs inplannen in WordPress
  • Social media inplannen met de tool Later

Als je aan deze topics denkt, dan ben je goed op weg met het bijhouden van je reisblog.

Verder lezen

x

Ready voor een off-the-beaten-path reis naar Kenia?

Check Off Track Travel